1% din populatia lumii va detine jumatate din avutia mondiala – raport Oxfam

0
6

Conform unui raport recent realizat de Oxfam, jumatate din avutia mondiala va fi detinuta de 1% din populatia lumii pana anul viitor, daca actualul tren continua. Oxam trage un semnal de alarma in privinta inegalitatilor tot mai mari care exista la nivel social, relateaza Hotnews.


Raportul este publicat cu cateva zile inaintea summitului de la Davos (WEF), in Elvetia, iar organizatia care militeaza pentru reducerea saraciei a precizat ca isi va folosi influenta pentru a cere actiuni urgente in sensul reducerii prapastiei dintre bogati si saraci.

 

CITITI SI: Nouriel Roubini lanseaza un avertisment oficialilor europeni cu privire la starea economiei


Winnie Byanyima, director executiv al Oxfam International si unul dintre cei sase co-presedinti ai editiei din acest an a WEF, crede ca acest proces de concentrare tot mai mare a averii, dupa recesiunea din 2008-09, este periculos si trebuie inversat.
 

Oxfam a tinut prima pagina a ziarelor anul trecut la Davos dupa ce a prezentat un studiu care arata ca cei mai bogati 85 de oameni din lume detin aceeasi avere ca cei mai saraci 50% (3,5 miliarde de oameni). 

In acest an, proportia este si mai mare: doar 80 de oameni au aceeasi avere ca mai mult de 3,5 miliarde, fata de 388 in 2010.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!