25 ianuarie 2015: alegeri decisive pentru Grecia

0
7

Alexis Tsipras, conducător al partidului de stânga din opoziția greacă, are șanse bune de a câștiga alegerile parlamentare de duminica aceasta. Datorită dezolării provocate de criza economică și a dezamăgirii față de partidele politice tradiționale, alegătorii greci ar putea să susțină programul lui Tsipras și al formațiunii sale, Syriza, informează Deutsche Welle.

 

Conform unui sondaj de opinie din perioada 11-12 ianuarie 2015 de institutul de sondare Rass, partidul lui Alexis Tsipras are un avans de trei puncte procentuale în fața partidului conservator Noua Democrație al premierului Antonis Samaras, potrivit sondajului realizat.
 

CITITI ȘI: Der Spiegel, despre situatia Greciei: Nu este clar cat de departe este dispus Alexis Tsipras (Syriza) sa mearga


În aceste condiții, 30,2% dintre greci ar vota cu Syriza, partidul care a promis să anuleze măsurile de austeritate și să renegocieze acordul pentru ajutor financiar internațional, față de 27,2% câți ar vota pentru Noua Democrație.

 

CITIȚI ȘI: FMI: Cresterea economica mondiala va scadea

 

Criza economică mondială a afectat grav Grecia la sfârșitul anului 2009, ducând la măsuri drastice de austeritate. Protestele în fața acestor măsuri, degenerate ocazional în confruntări violente cu poliția, au paralizat țara de atunci.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!