Acord de încetare a ostilităţilor între Israel şi mişcarea Hamas. Israelul şi Hamas NEAGĂ aceste informaţii – BBC

0
6

Israelul a ajuns la un acord de încetare a focului cu mişcarea palestiniană Hamas, armistiţiul urmând să intre în vigoare vineri, afirmă surse citate de BBC News online. Ministrul israelian de Externe, Avigdor Lieberman, a negat aceste informaţii, relateaza Mediafax.

Un reprezentant al mişcării palestiniene Hamas a negat joi existenţa unui acord privind un armistiţiu cu Israelul, la scurt timp după ce un oficial israelian a anunţat încetarea ostilităţilor începând de vineri, de la ora 3.00 GMT (6.00, ora României), relatează AFP.

"Informaţiile privind un acord de încetare a ostilităţilor sunt inexacte. Eforturi sunt în curs, dar nu există un acord pentru moment", a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Hamas, Sami Abou Zouhri.

Ministrul israelian de Externe, Avigdor Lieberman, a negat informaţiile privind ajungerea la un acord de încetare a focului între Israel şi Hamas, potrivit site-ului Ynetnews.

"Relatările despre încetarea focului sunt departe de a reprezenta realitatea, am vorbit cu premierul şi, din câte am aflat, sunt incorecte", a spus Lieberman.

Acordul de încetare a focului, mediat de Egipt, ar urma să intre în vigoare vineri la ora 6.00 dimineaţa (6.00, ora României), precizează BBC.

"S-a ajuns la un acord de încetare a focului. Cred că ora este 6.00, vineri", a declarat un oficial israelian sub protecţia anonimatului.

Mişcarea islamistă Hamas încă nu a confirmat armistiţiul.

Israelul efectuează de zece zile raiduri aeriene asupra poziţiilor mişcării islamiste Hamas din Fâşia Gaza, ca reacţie la asasinarea a trei adolescenţi israelieni şi la atacurile cu rachete palestiniene. Bilanţul confruntărilor este de circa 200 de morţi de partea palestiniană şi un mort în Israel.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!