Actiunile Electrica au intrat in tranzactionare pe bursele din Bucuresti si Londra

0
6

Actiunile Electrica au intrat in tranzacgtie, vinery, la ora 10.00, ora Romaniei, atat la Bursa din Bucuresti, cat si la cea din Londra, conform Agerpres.

Ședința de tranzacționare a bursei londoneze a fost deschisă de premierul Victor Ponta, însoțit și de ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

Acțiunile Electrica au intrat la tranzacționare pe piața reglementată, în cadrul Sectorului Titluri de Capital, Categoria 1 acțiuni, cu simbolul EL.

Vineri, în prima zi de tranzacționare, acțiunile au beneficiat de un program special. Astfel, în intervalul 9:30 — 10:00 a avut loc pre-deschiderea, la 10:00 — deschiderea, iar începând cu ora 10:00 — tranzacționare continuă. Celelalte etape ale programului de tranzacționare rămân nemodificate.

Electrica a obținut din listarea la bursă suma de 1,95 miliarde de lei, prețul final din ofertă la care acțiunile vor fi vândute investitorilor mari fiind stabilit la 11 lei pe acțiune.

"Acesta este cel mai mare IPO de până acum din România, iar fondurile-record obținute din listare vor fi folosite pentru investiții. Credem că atragerea de investitori privați prin listarea liderului în distribuția și furnizarea de electricitate de pe piața românească va contribui la creșterea transparenței și a eficienței Electrica, având un impact pozitiv, atât asupra profitabilității acesteia, cât și asupra prețului și calității serviciilor prestate utilizatorilor și consumatorilor finali”, a declarat ministrul Energiei, Răzvan Nicolescu, citat într-un comunicat transmis săptămâna trecută.

Ca urmare a nivelului ridicat de suprasubcriere pe tranșele de retail, Electrica a decis realocarea unui număr de 10.631.325 de acțiuni din tranșa adresată investitorilor instituționali către tranșele de retail, se mai arată în comunicat.

În perioada 16-25 iunie, statul român a oferit 177 milioane noi acțiuni Electrica urmând ca, după vânzare, participația statului să se reducă la aproximativ 48,8%.

La ceremonia de deschidere de la Bursa de Valori București participă, printre alții, Karoly Borbely, secretar de stat în Departamentul pentru Energie și Gabriel Dumitrașcu — șef Direcția Generală Privatizare și Administrare a Participațiilor Statului în Energie, Departamentul pentru Energie.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!