Adunarea Generală a ONU: Obama denunță creșterea “naționalismului” și a “populismului”

0
6

Președintele american Barack Obama a atras marți atenția, în ultimul său discurs de la tribuna ONU, asupra amplificării unui “naționalism agresiv” și a unui “populism grosier” în lume, transmit AFP și DPA.

 

 

 

Creșterea inegalităților economice a dus la dezvoltarea sectarismului etnic și religios, precum și la amplificarea unui "naționalism agresiv" și a unui "populism grosier", a spus el, citat de Agerpres.

 

"Nu putem ignora aceste viziuni. Ele reflectă o nemulțumire în rândul prea multora dintre cetățenii noștri", a declarat liderul de la Casa Albă în cadrul Adunării Generale a ONU.

 

Totuși, a adăugat Obama, "ele nu pot oferi securitate și prosperitate pe termen lung".

 

El a evidențiat de asemenea progresul adus de integrarea globală și a denunțat dorința izolaționistă de a ridica ziduri.

 

"Astăzi, o națiune care se înconjoară de ziduri nu face decât se autoizoleze", a subliniat Obama, făcând aparent trimitere la promisiunea candidatului republican la Casa Albă, Donald Trump, de a construi un zid la frontiera de sud în cazul în care va ajunge președinte.

 

Obama a subliniat totodată că națiunile trebuie în schimb să lucreze împreună pentru a se asigura că beneficiile integrării globale sunt împărtășite la scară largă.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!