AEP: 19 milioane de romani sunt inscrisi in registrul electoral pentru alegerile din decembrie

0
4

Autoritatea Electorala Permanenta a anuntat ca 18.935.857 de cetateni romani cu drept de vot sunt inscrisi in Registrul Electoral, inclusiv persoanele care vor implini 18 ani in ziua alegerilor parlamentare, 11 decembrie, potrivit News.ro.

 

 

 

Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) a transmis Biroului Electoral Central numarul alegatorilor inscrisi in Registrul electoral – inclusiv cetatenii care vor implini 18 ani pana la data de 11 decembrie 2016 – si numarul minim de semnaturi necesar pentru sustinerea candidaturilor la nivel national, precum si in fiecare circumscriptie electorala, informeaza Hotnews.ro.

 

Astfel, in Registrul Electoral sunt inscrisi 18.935.857 de romani, dintre care 1.779.720 sunt bucuresteni, iar 609.962 sunt romani cu domiciliul sau resedinta in strainatate. In acest din urma numar, sunt inclusi si romanii din diaspora care au solicitat sa voteze prin corespondenta sau sa se amenajeze o sectie localitatea in care traiesc.

 

"Mentionam ca datele referitoare la numarul total de cetateni cu drept de vot inscrisi in Registrul electoral sunt intr-o continua modificare, fiind actualizate prin operatiuni curente efectuate de primari, prin importuri de date de la Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date si de la Directia Generala de Pasapoarte", arata Autoritatea Electorala Permanenta.

 

In conformitate cu Legea electorala, pentru ca un partid sa prezinte liste complete de candidati la nivel national, este nevoie de un numar de semnaturi de sustinere care sa reprezinte cel putin 1% din numarul persoanelor inscrise in Registrul Electoral. In momentul de fata, necesarul de semnaturi este de 189.358.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!