Aleksei Pușkov (Parlamentul rusesc): Ucraina nu mai există ca țară independentă

0
6

Ucraina nu mai exista ca tara independent, ea a devenit un satelit absolute al Occidentului, a afirmat presedintele Comisiei pentru afaceri international din Duma de Stat (camera inferioara a Parlamentului rus), Aleksei Puskov, conform ITAR-TASS, citata de Agerpres.

'Pretențiile de independență arată neconvingător la drept vorbind, deoarece nicio Ucraină independentă nu există astăzi, pur și simplu,' a afirmat Pușkov, în opinia căruia Ucraina poate că-și dorea să fie independentă, dar a devenit complet dependentă de donatorii occidentali și de SUA.

'Această țară (Ucraina) este total dependentă de Occident. Ea are acum o datorie externă de peste 100 de miliarde de dolari, din care 20 de miliarde trebuie rambursați cât mai curând. Și dacă nu ar exista sprijinul politic și financiar din exterior, ea ar fi o țară în stare de faliment, un stat eșuat care ar putea să se rupă în bucăți', a afirmat Aleksei Pușkov. El a subliniat că 'asistența Occidentului asigură Ucrainei un anumit nivel de supraviețuire'.

În opinia sa, criza ucraineană a devenit deja o criză internațională. ''Dar numai Kievul este de vină că Ucraina face în prezent obiectul unei atenții sporite din partea comunității internaționale'', mai consideră el.

'În fine, au adus situația până la război și nu au reușit să găsească soluții independente la contradicțiile care au condus la numeroase victime și la un exod de zeci de mii de persoane de pe teritoriul Ucrainei', a afirmat Pușkov, citat de ITAR-TASS.

'Noua conducere de la Kiev a mers pe calea susținerii ultranaționaliștilor, care au pus la cale masacrul de la Odesa. Aceasta, oră de oră, încalcă drepturile omului în estul țării. Și, de fapt, conducerea Ucrainei dorește ca problemele existente să nu le rezolve ea, ci Occidentul, dar împotriva Rusiei', a opinat politicianul rus menționat.

În același interviu, Pușkov mai constată că, în prezent, nu există o alternativă serioasă la cursul actual proamerican de la Kiev.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!