Alina GORGHIU, despre acordul politic dorit de premier pentru Master Planul de TRANSPORT: Victor PONTA nu mai are CREDIBILITATE. Nu este in masura sa initieze angajamente pe zece ani

0
7

Alina Gorghiu, copresedintele PNL, a criticat intentia premierului Victor Ponta de a cauta un acord politic pentru Master Planul de Transport, considerand ca acesta nu mai are credibilitate nici in propriul partid, nici in randul cetatenilor, nici in plan extern si prin urmare nu este in masura sa initieze angajamente pe zece ani, relateaza Hotnews.


CITITI postarea Alinei Gorghiu:

Dl Victor Ponta recunoaste ca nu isi mai poate exercita si asuma, de unul singur, actul guvernarii si se afla in incapacitate politica si administrativa. De asemenea, dl Ponta nu mai are credibilitate nici in propriul partid, nici in randul cetatenilor, nici in plan extern. In aceste conditii, dl Ponta nu este, deloc, in masura de a initia angajamente pe 10 ani, nici macar pentru urmatoarele doua luni. Pe de alta parte, domnia sa nu este Presedintele Romaniei, asa cum crede de la o vreme, ci inca prim ministru. Rolul lui Victor Ponta nu este de a initia pacturi, indiferent de subiect, ci de a asigura implementarea unui program de guvernare, pentru care a fost investit.

 

Pentru a fi Presedinte, trebuie, nu sa fii numit de o majoritate parlamentara, ci sa fii ales de catre romani, lucru care nu s-a intamplat in cazul sau, ba din contra a primit un vot de blam. In privinta autostrazilor, ca si in alte domenii, dl Ponta a dovedit pana acum ca este incapabil sa propuna o dezvoltare coerenta si sa aiba un ritm de dezvoltare adecvat asteptarilor romanilor. Fie ca a trasat autostrazi politice pana in casa dlui Dragnea din Alexandria, fie ca le-a transformat peste noapte in drumuri expres, prim ministrul si-a dat masura incompetentei si a partizanatului ingust de partid. Putin peste 30 de kilometri de autostrada au fost anuntati ca fiind in proiect pentru 2015. Aceasta este guvernarea PSD 3.0 km.

 

CITITI SI: Premierul Victor Ponta vrea consens politic pentru Master Planul pe Transporturi


Un alt domeniu extrem de important, cu conexiuni legate de infrastructura, in care Victor Ponta a esuat este cel al absorbtiei fondurilor europene. De exemplu, Polonia a reusit sa faca peste 1500 de kilometri de autostrazi, in mai putin de 7 ani, prin fonduri europene. Romania in schimb risca la sfarsitul acestui an sa piarda unele fonduri europene alocate, daca nu va reusi sa finalizeze tronsoanele de autostrada proiectate. Dl Ponta, probabil, se pregateste de pe acum sa arunce responsabilitatea asupra opozitiei, in stilul sau caracteristic, pentru incompetenta Guvernului pe care il conduce.

Liderul PNL afirma de asemenea ca premierul trebuie sa faca doua lucruri:

"1. Sa recunoasca, explicit, esecul guvernarii PSD si pe urma sa ceara ajutor de la opozitie.

2. Sa elaboreze o lista cu toate domeniile in care doreste sa fie ajutat si sa ceara Presedintelui Romaniei suportul pentru a se gasi solutii, impreuna cu ceilalti actori politici si sociali. Presedintele este singura institutie legitima pentru a media si o garantie, asa cum s-a vazut si astazi ca dialogul nu serveste unor cauze personale, de grup sau de partid.

Cu PNL nu este nevoie de niciun acord, asa ca intre partide. Una dintre prioritatile noastre este sa facem autostrazi repede, bine si multe. Diferenta este ca noi le putem face, in timp ce dl Ponta 3.0 km doar le vorbeste.

Consecinta logica a recunoasterii implicite a esecului guvernarii PSD de a gestiona acest domeniu, ca si realitatea esecului in multe alte sectoare, ar fi, nu apelul la consultari intre partide, ci inaintarea urgenta a demisiei. Stiu ca acest lucru nu se va intampla, pentru ca singurul obiectiv real al dlui Ponta este sa ramana prim ministru si, astfel, presedintele PSD. PNL isi reafirma convingerea ca poate guverna mult mai bine si ca romanii nu doresc acest guvern incompetent, condus de un prim ministru, obsedat de propria imagine."

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!