Alina Gorghiu, dupa consultarile de la Cotroceni pe tema bugetului Apararii: Romania va trece de la entuziasmul de a fi membru NATO la responsabilitatea acestui moment

0
5

Alina Gorghiu, co-presedinte PNL, a declarat luni dupa consultarile cu presedintele Klaus Iohannis pe tema unui pact transpartinic pentru asigurarea unui buget de 2% pentru Aparare ca "avem garantia ca, sub garantia presedintelui, pactul pentru Aparare va deveni realitate", relateaza Hotnews.


"Romania va trece de la entuziasmul de a fi membru NATO la responsabilitatea acestui moment. Ne dorim ca de data asta sa intelegem ca a fi partener serios inseamna a-ti respecta promisiunile si angajamentele", a mai spus Gorghiu.

"Prin semnarea acestui acord consideram ca Romania da un semn de maturitate asigurand o promisiune pe care a luata-o ca membru NATO", a precizat liderul PNL, adaugand ca "acest pact – desi in Romania exista o istorie nefericita a acordurile pe diverse domenii – va deveni o realitate".

CITITI SI: UPDATE Klaus IOHANNIS, intalnire cu reprezentantii partidelor, pentru consultari pe tema FINANTARII APARARII. PSD este DE ACORD cu CRESTEREA bugetului Apararii


La randul sau, ntrebat daca acordul va trece prin Parlament, vicepresedintele PNL Catalin Predoiu a afirmar ca "nu este discutat o astfel de dezvoltarea a acordului" dar ca "prin el insusi acordul obliga Guvernul sa isi respecte angajamentul fata de armata prin bugetul de stat".

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!