Alina Gorghiu: Victor Ponta va ignora in continuare votul prin corespondenta

0
4

Alina Gorghiu, co-presedintele PNL, a declarat ca partidul pe care il reprezinta a ales tema votului prin corespondenta pentru motiunea de cenzura impotriva guvernului Ponta deoarece premierul pare foarte putin interesat de aceasta lege si incalca drepturile fundamentale ale cetatenilor prin refuzul de a discuta public aceasta lege, relateaza Hotnews.

 

Motiunea de cenzura a PNL va fi depusa in 5 iunie. Gorghiu considera ca Ponta isi va retrage parlamentarii din plen daca se va ajunge la dezbaterea motiunii: "Victor Ponta va face imposibilul sa nu se ajunga la un vot cu parlamentarii domniei sale in sala. Ii este teama de dezbaterea pe acest subiect".
 

"Daca rezolvarea votului romanilor din diaspora isi gaseste solutia prin faptul ca Ponta ne va lasa motiunea fara obiect, eu m-as bucura. Dar sansele sunt de 99,9% ca Ponta sa ignore in continuare ideea votului prin corespondenta", a declarat Alina Gorghiu pentru ziare.com. Aceasta sustine ca Ponta refuza in repetate randuri sa discute despre votul prin corespondenta, deci sunt putine sanse ca legea sa treaca inainte de depunerea motiunii in Parlament. 


Co-presedintele PNL sustine ca este necesar ca proiectul legislativ sa treaca de Parlament inainte de incheierea sesiunii, pentru ca adoptarea votului prin corespondenta in toamna nu ar permite aplicarea lui in alegerile parlamentare din 2016. Gorghiu se asteapta ca "tema sau dezbaterea sa fie atat de intensa si sa nasca acel gen de presiune pe Cabinetul Ponta astfel incat sa avem la sfarsitul lunii iunie votul prin corespondenta o realitate".

 

CITITI SI: RFI Cătălin Predoiu, despre motiunea de cenzura a PNL: Liderii de grup parlamentar PNL lucrează zilnic pentru ca această moţiune să treacă


Alegerea votului prin corespondenta ca tema a motiunii de cenzura impotriva Guvernului Ponta ar fi fost motivata de dezinteresul premierului privind aceasta propunere legislativa. "Am chibzuit mult care sa fie subiectul. Am pornit de la atrocitatea din noiembrie, pentru care exista un singur vinovat – Guvernul Romaniei. Impiedicarea dreptului de vot nu s-a intamplat pentru ca Parlamentul nu a vrut sa-I lase pe romani sa-l exercite, a fost vina lui Ponta si a ministrilor sai", a declarat Gorghiu. 

 

Alina Gorghiu mai spune ca nu a discutat inca textul motiunii de cenzura cu membrii UDMR. Discutia va avea loc cu Kelemen Hunor dupa redactarea proiectului.

 

UDMR, critica motiunea de cenzura a PNL

 

Tema motiunii de cenzura care va fi depusa de PNL a fost criticata de Marton Arpad, viceliderul grupului UDMR din Camera Deputatilor : "Daca cineva vrea sa discute cu noi in legatura cu o motiune de cenzura, nu o anunta in presa cu cateva zile inaintea depunerii ei, ci prima data discuta cu noi despre aceasta tema. N-am fost consultati, nici nu stim daca ei solicita, vor solicita sa ne raliem la aceasta initiativa de-a lor […] Eu traind in Romania, nu cred ca an momentul actual faptul ca inca n-a fost votata aceasta lege a votului prin corespondenta este cea mai mare problema pentru care trebuie sa depui o motiune de cenzura. Probabil va fi o motiune de cenzura de fatada, ca au promis ca o vor face si doresc s-o depuna.", a declarat deputatul UDMR pentru RFI.
 

PNL ar mai avea nevoie de 58 de voturi pentru a trece motiunea, dincolo de sustinerea neafiliatilor si de eventualul sprijin al UDMR.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!