Ambasada Algeriei din Libia, atacata. Stat Islamic revendica actiunea

0
12

Ambasada Algeriei din Tripoli a fost vizata de un atac cu explozibili, in urma caruia trei persoane au fost ranite, inclusiv in politist. Atacul a fost revendicat de organizatia terorista Stat Islamic (SI), potrivit Romania Libera.

În cursul dimineții, un grup de atacatori au aruncat „o pungă plină cu explozibili“ în direcția unei mașini de poliție care păzea clădirea ambasadei, situată în centrul orașului Tripoli, a indicat o sursă a securității libiene, citată de AFP, care a mai precizat că unul dintre polițiști și doi trecători au fost răniți, iar ambasada și mașinile parcate în apropiere au fost avariate.

Ramura libiană a organizației SI a revendicat atacul într-un scurt mesaj, însoțit de o fotografie și difuzat pe Twitter, a relatat SITE, centrul american de supraveghere a site-urilor islamiste.

Ambasada algeriană era închisă, la fel ca majoritatea reprezentanțelor străine, care și-au evacuat personalul din Tripoli în vara anului trecut, din cauza luptelor violente care au dus la preluarea controlului, în august, de către coaliția milițiilor Farj Libya, a capitalei și a aeroportului său internațional.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!