Amedy Coulibaly, autorul luării de ostatici de la magazinul din Paris, a solicitat retragerea armatei franceze din lupta impotriva Statului Islamic. El le-a cerut prietenilor săi să atace comisariatele de la pe

0
9

Amedy Coulibaly, autorul luării de ostatici de vineri de la magazinul evreiesc din Paris, şi-a sunat prietenii pentru a le cere să atace comisariate de la periferia Parisului. El a declarat pentru BFMTV ca atacul sau a fost sincronizat cu cel al fratilor Kouachi si ca a recurs la acest act deoarece Franta a atacat Statul Islamic, conform Mediafax.

"El le-a cerut prietenilor săi să atace diferinte ţinte, în special comisariate de la periferia Parisului", a precizat sursa citată.

Potrivit aceleiaşi surse, Coulibaly avea cu el explozivi şi a încercat să blocheze o uşă a magazinului.

În timpul luării de ostatici, Amedy Coulibaly a sunat la postul BFMTV şi a declarat că s-a sincronizat cu fraţii Cherif şi Said Kouachi, care au comis atacul contra revistei Charlie Hebdo. De asemenea, el a declarat că făcea parte din reţeaua teroristă Stat Islamic în Irak şi Siria.

Amedy Coulibaly, un islamist în vârstă de 32 de ani, a fost omorât în intervenţia forţelor de ordine la un magazin evreiesc din zona Vincennes (la periferia Parisului). În cursul zilei de joi, Amedy Coulibaly a omorât o poliţistă în zonă Montrouge din Paris. Conform autorităţilor, el încerca să atace sediul unui post de televiziune situat în sudul Parisului. Suspectul avea antecedente penale, el fiind arestat o lună în anul 2010, după ce fusese prins având o armă automată de tip Kalaşnikov.

 

Complicea sa, islamista Hayat Boumeddiene, în vârstă de 26 de ani, este în cotinuare căutată de poliţie. Potrivit unui oficial din poliţia franceză, ea a reuşit să fugă în timpul intervenţiei forţelor de ordine.

 

CITITI SI: AUDIO Cherif Kouachi si Amedy Coulibaly, declaratii pentru BFMTV: Actiunile lor au fost SINCRONIZATE. KOUACHI, finantat de imamul Anwar al Awlaki. COULIBALY, de STATUL ISLAMIC

 

Jihadistul Amedy Coulibaly, care a luat ostatici vineri în magazinul evreiesc din Paris, a contactat postul de televiziune BFMTV cu două ore înainte de a fi ucis de poliţişti şi a cerut ca "armata să se retragă din Statul Islamic", relatează AFP, care prezintă înregistrarea conversaţiei.

– De ce sunteţi acolo?

– Sunt aici pentru că statul francez a atacat Statul Islamic (SI), califatul.

– Aţi primit instrucţiuni?

– Da.

– Aveţi legătură cu cei doi fraţi?

– Da. Ne-am sincronizat pentru aceste operaţiuni, la început. Ei la Charlie Hebdo, eu cu poliţiştii.

– Sunteţi în continuare în contact? I-aţi contactat telefonic recent?

– Nu.

– Sunteţi cu partenera dumneavoastră?

– Nu, sunt singur. Partenera mea nu este aici.

– Câte persoane sunt în magazin?

– Sunt patru morţi şi 16 persoane plus un copil, în total 17 persoane cu copilul. (Vorbeşte cu cineva) Sunt opt femei.

– Ce vreţi?

– Cer ca armata să se retragă din Statul Islamic, din toate locurile unde a mers să lupte împotriva Islamului. Sunt pregătit să negociez… Spuneţi-le să mă sune.

– Din ce grupare faceţi parte?

– Statul Islamic.

– Aţi fost acolo (în Siria sau în Irak-n.r.)?

– Am evitat, pentru că mi-ar fi compromis proiectul dacă făceam acest lucru.

– Aţi vizat acest magazin pentru un motiv anume?

– Da. Evreii. Pentru toată opresiunea, în special Statul Islamic, dar în toate locurile. Pentru toate locurile în care musulmanii sunt oprimaţi. Palestina face parte dintre ele.

– În afară de cei doi fraţi, mai aveţi legătură şi cu alţi indivizi?

– Nu voi răspunde la această întrebare. Ajunge cu întrebările. Transmiteţi numărul meu poliţiei.

 

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!