Ana Birchall sare in apararea ministrului Finantelor: Ioana Petrescu poate are un stil aparte de comunicare, departe de stilul MARINARESC deprins de președintele Basescu în porturile lumii

0
3

Deputata PSD Ana Birchall, absolventă de masterat și doctorat la Universitatea Yale, i-a transmis miercuri președintelui Băsescu că universitățile de prestigiu din străinătate construiesc oameni cu solide cunoștințe practice, nu doar academice, informeaza Agerpres.

'La Universitatea Yale, spre exemplu, la care am absolvit un masterat și un doctorat, 91% dintre studenți primesc o ofertă de muncă în primele 3 luni după absolvirea studiilor (ultima statistică 2013). Poate domnul Președinte Băsescu nu știe, dar Universitatea Yale a fost înființată în 1701, pe vremea reformei fiscale a lui Constantin Brâncoveanu, un domnitor care a înțeles importanța reducerii taxelor în Țara Românească, acum mai bine de 300 de ani. Astăzi, Traian Băsescu, președintele unei democrații moderne, membră a Uniunii Europene, nu-și poate asuma nici măcar rolul său instituțional", susține Ana Birchall într-un comunicat, citat de AGERPRES.

 

CITITI SI: VIDEO Stenograma inregistrarii discutiei Basescu-Ponta-Petrescu: Badarania presedintelui e, de fapt, ironie. Discutia a fost controlata de presedinte

 

Deputata PSD afirmă că, așa cum președintele Băsescu a arătat în ultimii 10 ani că nu are respect pentru elevi, profesori, medici și alte categorii socio-profesionale, la fel arată și acum că nu respectă deloc generația tânără de tehnocrați educați în marile universități ale lumii.

'Doamna ministru al Finanțelor Publice (Ioana Petrescu — n.r.) poate are un stil aparte de comunicare, departe de stilul 'marinăresc' deprins de președinte în porturile lumii. Dacă președintele ar fi lăsat-o să vorbească, așa cum este demn într-un dialog instituțional, poate ar fi aflat motivele pentru care relaxarea fiscală este oportună și benefică pentru mediul privat — și astfel pentru dezvoltarea României. Nu am nici un dubiu că acest mesaj îl va primi președintele și de la reprezentanții mediului de afaceri din România, care așteaptă de ani de zile reducerea CAS-ului cu 5 puncte procentuale', este de părere Birchall.

 

CITITI SI: Ana Birchall, desemnata de Victor Ponta drept Inalt reprezentant al primului-ministru pentru afaceri europene si parteneriat cu SUA

 

Ea consideră că în ultimele 48 de ore românii au fost martorii unor 'manipulări și acte ieftine de circ' din partea președintelui Traian Băsescu, care 's-a folosit de niște reflexe de inchizitor comunist' într-o luptă imaginară pentru viitorul fiscal al economiei românești.

'Domnul președinte s-a opus unei viziuni coerente privind un nou model economic-financiar-fiscal pe termen mediu și lung, îmbrățișând date incomplete și continuând să promoveze un model conflictual din punct de vedere social și auster din punct de vedere economic. Ambele modele promovate de președinte s-au dovedit a fi falimentare și au adus România într-o criză gravă, inclusiv a valorilor', afirmă Ana Birchall.

În opinia sa, modelul regimului Băsescu din punctul de vedere economic se bazează pe stagnare, pe tăieri de salarii și pe impozitarea pensiilor, ea amintind că, în baza acestui model, a crescut TVA-ul la 24%, în timp ce salariile erau tăiate peste noapte cu 25%.

Birchall a condamnat amânarea promulgării legii privind reducerea CAS-ului și a calificat decizia președintelui drept 'lipsită de viziune', dovedind încă o dată că Traian Băsescu continuă 'circul și linia conflictuală' pe care le-a instalat în societate în ultimii 10 ani.

Deputata Ana Birchall, înalt reprezentant al prim-ministrului pentru afaceri europene și parteneriat cu SUA și membră în Comisia pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților, a arătat că România are nevoie de relaxare fiscală iar reducerea CAS se află în toate programele de guvernare din ultimii 7 ani, fiind o măsură promisă de toate partidele.

'Este ridicol să spui că acum ți-ai dat seama că nu este o măsură sustenabilă, când, pentru prima oară, PSD alături de aliații săi, transformă promisiunea electorală în realitate. Când România are un grad de îndatorare de numai 40% din PIB de 2 sau chiar 3 ori mai mic decât marile economii din Vest, de ce domnul președinte Băsescu a acceptat, la sfârșitul lui 2011, să atingă un deficit structural de 1% din PIB până în 2015, asemeni altor țări, precum Grecia, Austria, Franța, Spania, condamnând astfel Romania?", a subliniat deputata PSD.

Birchall mai spune că reducerea CAS se înscrie în măsurile de coerență economică ale Guvernului Ponta.

'Președintele ar trebui să fie cel care tace când un Guvern care a adus o creștere economică de 3,5% propune o măsură de relaxare fiscală. Înainte să dea lecții de fiscalitate și economie îi propun președintelui să meargă în casele românilor care și-au pierdut aproape tot din cauza 'viziunii' economice a regimului său și să le spună de ce nu sunt bune măsurile sociale și economice promovate de Guvernul Ponta, care au dus la creștere economică', a adăugat Ana Birchall.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!