Anchetat de DNA pentru trafic de influenta, vicepresedintele ANAF isi inainteaza demisia

0
9

Urmarit penal si pus sub control judiciar de DNA, vicepresedintele ANAF Romeo-Florin Nicolae si-a inaintat demisia din functie. Actul a fost transmis premierului Ponta, persoana avand autoritatea de a-l demite.

''Subsemnatul Romeo Nicolae Florin, numit prin decizia (…) în funcția de vicepreședinte, cu rang de subsecretar de stat, al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, coordonator al Direcției Generale Antifraudă Fiscală, având în vedere contextul implicării mele într-o cauză penală de competența Direcției Naționale Anticorupție, înțeleg să-mi prezint demisia de onoare din această funcție'', arata Romeo Nicolae in documentul transmis prim-ministrului roman si citat de Agerpres.

 

In actul prezentat lui Victor Ponta, Romeo Nicolae da asigurari privind neimplicarea sa in vreo situatie potential penala.|
 

Control judiciar pentru seful Directiei Antifrauda
 

Pus sub control judiciar, vicepresedintele ANAF si directorul Directiei Antifrauda are interdictia de a pleca din Romania. In plus, DNA i-a interzis lui Romeo-Florin Nicolae sa mai activeze ca functionar al ANAF si sa nu detina arme. El este acuzat de trafic de influenta.

 

Masura controlului judiciar dispusa de procurorii anticoruptie il mai priveaza pe Romeo-Florin Nicolae de alte drepturi si ii impun alte obligatii:

 

a) să se prezinte la organul de urmărire, ori de câte ori este chemat,

b) să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinței,

c) să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat,

d) să nu se apropie de persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar și să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu acestea.

 

Orice incalcare a obligatiilor impuse de DNA, precizeaza procurorii, poate aduce arest la domiciliu sau arest preventiv.
 

Urmarit penal pentru trafic de influenta
 

Procurorii anticoruptie au dispus, miercuri seara, inceperea urmaririi penale fata de vicepresedintele ANAF si directorul general al Directiei Antifrauda Fiscala. DNA il acuza pe Romeo-Florin Nicolae de trafic de influenta.

 

În calitate de consilier superior în cadrul A.N.A.F.- Direcția Generală de Coordonare Inspecție Fiscală, în vara anului 2010, suspectul Nicolae Romeo-Florin a pretins și primit echivalentul în lei al sumei de 5.000 euro de la un denunțător, reprezentant al unei societăți comerciale, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra factorilor de decizie din cadrul A.N.A.F. pentru soluționarea favorabilă a unei contestații formulate de societatea respectivă împotriva unei decizii de impunere.

 

Decizia de impunere privind obligații fiscale suplimentare de plată la bugetul statului în valoare totală de 13.034.043 lei fusese emisă, ca urmare a unei inspecții fiscale, de către reprezentanții Direcției Generale a Finanțelor Publice Prahova .

 

Ulterior decizia de impunere a fost desființată parțial de A.N.A.F.- Direcția Generală de Soluționare a Contestațiilor, în sensul diminuării obligaților de plată de la bugetul statului, de la suma de 13.034.043 lei la suma de 1.097.923 lei”, arata procurorii in ordonanta de dispunere a urmaririi penale.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!