Andrian CANDU, ales PRESEDINTE al Parlamentului Republicii MOLDOVA

0
4

Andrian Candu, deputat al Partidului Democrat a fost ales, vineri, presedinte al Parlamentului Republicii Moldova. Candu, care este si ministru al Economiei, il inlocuieste astfel in functie pe colegul sau de partid Igor Corman, care era presedinte al Parlamentului inca din luna mai 2013, relateaza ziare.com

 

 

In varsta de 39 de ani, acesta se afla la al doilea mandat de parlamentar, fiind ales in fruntea acestei institutii cu 59 de voturi ale deputatilor PLDM, PD si PCRM, in conditiile in care Parlamentul are 101 membri, potrivit Unimedia.

Un singur vot a fost impotriva alegerii lui Andrian Candu in functie, deputatul fiind totodata singurul candidat pentru sefia Parlamentului. In acelasi timp, socialistii si liberalii au anuntat ca nu participa la vot.

 

CITITI SI: Republica Moldova: PDM si PLDM au semnat acordul de creare a Aliantei pentru Moldova Europeana (AME)

PLDM si PD din Republica Moldova au ajuns, vineri, la o intelegere privind guvernarea si au semnat un acord de constituire a noii coalitii minoritare. Cele doua partide vor forma astfel Alianta pentru o Moldova Europeana.

Liderul PLDM, Vlad Filat, si cel al PD, Marian Lupu, au semnat intelegerea politica, dupa ce nu s-a ajuns la o intelegere si cu Partidul Liberal, desi marti liberalii isi dadusera acordul pentru formarea unei coalitii de guvernare alaturi de celelalte doua partide proeuropene care au reusit sa intre in Parlament. Din noua constructie nu fac parte nici comunistii si socialistii. 

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!