Angela Merkel, despre criza refugiatilor: Suntem departe de o solutie durabila

0
6

Acordul stabilit in dosarul refugiatilor reprezinta un prim pas, dar situatia e inca foarte departe de o solutie durabila in chestiune, sustine cancelarul german Angela Merkel.

 

Acordul votat saptamana aceasta de tarile Uniunii Europene prin care aproximativ 120.000 de refugiati urmeaza a fi repartizati intre statele comunitare nu pare sa impresioneze foarte mult la Berlin.

 

Angela Merkel vede decizia luata drept un prim pas dintr-un lung proces in incercarea de a solutiona durabil criza migrantilor.

 

"Am facut un prim pas, insa suntem foarte departe de ceea ce trebuie sa urmarim", a spus joi Merkel in fata parlamentarilor germani, potrivit Ziare.com.

 

Declaratiile cancelarului vin la doar o zi dupa Summitul extraordinar al Consiliului European organizat pe tema crizei refugiatilor.

 

"Sunt absolut convinsa ca Europa nu are nevoie numai de o repartizare punctuala, ci mai ales de o procedura durabila cu privire la repartizarea de refugiati intre statele membre", a continuat Merkel.

 

Liderul de la Berlin a tinut sa reafirme valorile europene:”criterii minimale sunt in vigoare in UE in ceea ce priveste primirea si tratamentul fata de refugiati si procedurile privind solicitarea de azil, iar acest lucru nu este mereu asigurat la frontierele UE”.

 

Critici la Merkel

 

Miercuri, cancelarul Germaniei a fost criticat dur de premierul ungar Orban si de presedintele croat Kitarovici. Cei doi lideri europeni considera ca politica Berlinului a agravat criza migrantilor.

 

"Cel mai important lucru este sa nu existe niciun imperialism moral. Ungaria are dreptul democratic sa aiba o abordare politica diferita in criza imigrantilor", a declarat Viktor Orban, in landul german Bavaria, referindu-se la atitudinea cancelarului Angela Merkel.

 

La randul sau, presedintele Croatiei, Kolinda Grabar-Kitarovici, a declarat ca Merkel este responsabila de actuala criza a refugiatilor din Uniunea Europeana.

 

"Doamna Merkel a chemat imigrantii, iar acum a tras frana de mana spunand ca Germania nu poate absorbi toti imigrantii cu ratiuni economice", a spus Grabar-Kitarovici.

 

"Doamna Merkel nu si-a dat seama ca tragerea brusca a franei de mana cand sunt atat de multe masini pe sosea ar crea haos. Acest lucru trebuie rezolvat acum", a continuat liderul croat.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!