ANI descopera 779.057 de euro nedeclarati in conturile din Israel ale lui Radu Mazare

0
5

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a anuntat astazi intr-un comunicat ca a descoperit 779.057 euro in conturile din Israel ale lui Radu Mazare, fostul primar al orasului Constanta. ANI anunta ca bani nu apareau in declaratiile de avere ale fostului primar.

 

ANI a solicitat Comisiei de cercetarea a averilor de pe langa Curtea de Apel Constanta sa extinda controlul asupra lui Mazare in privinta averii sale, relateaza Hotnews.

 

CITITI comunicatul integral al Agentiei Nationale de Integritate (ANI):

Agenția Naționalã de Integritate a solicitat Comisiei de cercetare a averilor de pe lângã Curtea de Apel Constanța extinderea acțiunii de control cu privire la diferența nejustificatã între averea dobânditã și veniturile realizate de cãtre RADU ȘTEFAN MAZÃRE, având în vedere suma identificatã de inspectorii de integritate, în cuantum de 779.057 euro, reprezentând mai multe depozite într-un cont deschis de cãtre acesta la o unitate bancarã de pe teritoriul statului Israel, sucursala Netanya.

De asemenea, depozitele bancare în cuantum de 779.057 euro nu au fost menționate în declarațiile de avere completate de cãtre RADU ȘTEFAN MAZÃRE în perioada 2008-2012.

Precizãm cã aceastã sumã cu caracter nejustificat a fost identificatã în același dosar în care Agenția Naționalã de Integritate a solicitat, la data de 23 iunie 2015, Comisiei de cercetare a averilor de pe lângã C.A. Constanța,  începerea acțiunii de control cu privire la o diferențã nejustificatã în cuantum de 137.570 Euro și 143.818 Lei, între averea dobânditã si veniturile realizate în perioada exercitãrii mandatelor de primar (iunie 2008 – mai 2015) de cãtre RADU ȘTEFAN MAZÃRE (Comunicat oficial aici).
 

Astfel, în urma datelor și a informațiilor transmise de instituțiile competente pânã în prezent, diferențele cu caracter nejustificat raportate la averea dobânditã și veniturile realizate de cãtre RADU ȘTEFAN MAZÃRE totalizeazã 916.627 euro și 143.818 Lei.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!