ANTENA 3 Disponibilizări şi tăieri de salarii de la 1 februarie. Oana Stanciulescu, prima VICTIMA

0
7

Antena 3 va disponibiliza mai multi angajati incepand cu 1 februarie, atat din personalul tehnic cate si din randul redactorilor. Vor exista de asemenea taieri de salarii. La baza acestor masuri s-ar afla situatia financiara proasta rezultata in urma inchiderii patronului trustului Intact, Dan Voiculescu. Oana Stanciulescu pare a fi prima vedeta a televiziunii care este afectata de aceste noi masuri, relateaza Adevarul.


Televiziunea de ştiri Antena 3 urmează să disponibilizeze 50 de angajaţi începând cu 1 februarie, după ce Mihai Gâdea, directorul postului, a avut mai multe şedinte cu şefii de departamente prin care a anunţat această decizie. Persoanele disponibilizate vor fi atât din rândul redactorilor, cât şi din personalul tehnic, precizează aceeaşi sursă citată. În redacţia Antena 3 se vorbeşte şi despre unele vedete ale postului care sunt vizate de schimbare, dar, până în acest moment, nu a fost comunicat niciun nume.

 

Mai mult, alte două măsuri vizează salariile. Angajaţii care au salarii mai puţin de 5.000 de lei pe lună vor primi, de la 1 februarie, cu 10% mai puţin, iar cei care au salarii peste 5.000 de lei vor primi cu 15% mai puţin.
 

Site-ul reportervirtual.ro arată că măsurile au fost confirmate şi că nu se va face nicio comunicare publică pe acest subiect, considerat unul „strict intern, de ordin economic“
 

Politica de reducere a costurilor se produce pe fondul situaţiei dificile a patronatului, Dan Voiculescu, fondatorul postului, fiind închis la Penitenciarul Rahova, acolo unde execută o pedeapsă de zece ani în dosarul „ICA“. Voiculescu a fost judecat pentru spălare de bani şi pentru că s-ar fi folosit de poziţia politică pentru a cumpăra pachetul majoritar de acţiuni al Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) la un preţ mult mai mic decât cel real, prejudiciul fiind de 60 de milioane de euro. Averea familiei lui Dan Voiculescu este estimată la 120 de milioane de euro şi ocupă locul 24 în clasamentul „Forbes 500 Miliardari“.

 

CITITI SI: Antena 3 inregistreaza CEA MAI MARE SCADERE a audientelor in decembrie 2014

 

Oana Stanciulescu, realizatoarea emisiunii "Panorama" la postul de televiziune Antena 3, a pus punct colaborarii cu postul fondat de Dan Voiculescu, anunta reportervirtual.ro, conform Hotnews.
 

 

Intr-o nota lapidara pe Facebook, ea confirma plecarea, fara a detalia circumstantele despartirii de Antena 3, si sugeraza ca ar fi vorba de motive editoriale: "Contractul dintre mine si Antena3 inceteaza incepind de astazi. Dupa 24 de ani de jurnalism, consider in continuare ca libertatea de exprimare este un bun cistigat care nu poate fi luat nimanui!"

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!