Antonescu, dupa infrangerea in fata lui Johannis: Toata lumea e multumita. In rest, mai vedem

0
5

“Scorul obtinut a fost foarte bun”, a comentat Crin Antonescu rezultatul votului din Delegatia Permanenta PNL, in urma caruia a fost infrint in fata lui Klaus Johannis. Antonescu a obtinut 55 de voturi, iar Johannis 111, acesta devenind candidatul PNL la prezidentiale.

"Toata lumea e multumita", le-a spus Crin Antonescu jurnalistilor – Iohannis pentru ca a fost desemnat, PNL pentru ca a stabilit candidatul si el pentru ca a solicitat sa se faca aceasta desemnare prin vot si ea s-a facut.

"In rest, o sa mai vedem", a adaugat fostul presedinte PNL.

Crin Antonescu s-a aratat dispus sa il sustina in campania electorala pe candidatul comun al PDL si PNL dupa ce acesta va fi stabilit in urma unor masuri sociologice, dar a precizat inca o data ca el va trebui sa il inspire, iar "inspiratia e un proces care vine greu".

"Am mai raspuns la aceasta intrebare, e un raspuns natural, sincer, normal. Eu, atata vreme cat sunt, si sunt, membru PNL, cu atat mai mult ca am fost si presedinte, evident ca stiu ce am de facut", a declarat el.

 

Intrebat cum comenteaza scorul inregistrat astazi la vot (111 voturi pentru Iohannis, 55 pentru Antonescu – n.red.), acesta a raspuns: "E un scor normal, in limitele normalului, e un scor foarte bun pentru castigator; ce voiati, chiar sa nu voteze nimeni cu mine?".

Crin Antonescu a mai explicat ca el nu a pus niciodata sub semnul intrebarii proiectul de prezidentiabil al lui Klaus Iohannis, explicand ca "el nu a existat" si aratandu-se convins ca el "se va construi, probabil repede".

Pe de alta parte, Crin Antonescu a dat asigurari ca nu este interesat nici sa revina la presedintia PNL, nici sa ocupe pozitia de premier in cazul in care Iohannis ar iesi presedinte si viitorul partid format din fuziunea PDL si PNL ar ajunge la guvernare.

Intrebat daca fuziunea ar trebui sa continue chiar si in cazul in care candidatul PDL-PNL va pierde prezidentialele, Crin Antonescu a raspuns afirmativ.

"Ar trebui sa continue, pentru ca nevoia de mare partid de dreapta e aceeasi, indiferent cine castiga presedintia; ba cu atat mai mult!", a declarat el.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!