Antonescu: Nu mă retrag din viaţa politică, Traian Băsescu a fost demis pe fond. Romani, manifestati-va si aparati-va puterea! Nu exclud o noua suspendare a lui Basescu

0
6

Crin Antonescu a declarat, marţi, la sediul PNL, că nu se retrage din viaţa politică, pentru că "Traian Băsescu a fost demis pe fond" şi că acesta ar trebui să demisioneze, transmite Mediafax.

 

"Da, am spus că dacă Traian Băsescu nu va fi demis, mă joi retrage din politică. Nu mă retrag din politică, pentru că Băsescu a fost demis în realitate pe fond", a declarat Antonescu, susţinând că cel care trebuie să demisioneze este Băsescu.

El a precizat că şi-a luat angajamentul demisiei "doar în faţa dorinţei românilor".

Crin Antonescu a mai spus că îşi va relua activitatea politică în calitate de preşedinte al PNL şi copreşedinte al USL.

"Eu îmi voi relua activitatea politică în calitate de preşedinte al PNL şi copreşedinte al USL", a subliniat Antonescu.

 

Antonescu declara, pe 6 iulie, în plenul Parlamentului, în şedinţa pentru suspendarea şefului statului, că dacă Traian Băsescu nu va fi demis la referendum, el se va retrage "definitiv" din viaţa politică.

Traian Băsescu i s-a adresat lui Crin Antonescu, în finalul intervenţiei sale în faţa Parlamentului, spunându-i că îi lasă o foaie, pe care să scrie ce a promis, liderul PNL declarând anterior că, dacă Băsescu nu este demis la referendum, se retrage definitiv din viaţa politică.

Antonescu spunea, pe 16 iulie, că dacă Băsescu va reveni la Palatul Cotroceni prin invalidarea referendumului, se va retrage din viaţa politică.

El spunea că, politic, Traian Băsescu, a fost demis la referendumul de la finalul lunii iulie, dar juridic, decizia aparţine CC.

Antonescu afirma, ulterior, întrebat dacă îşi menţine decizia de a demisiona dacă Traian Băsescu nu va fi demis la referendum, el răspunzând că decizia sa este luată, este fermă, şi va fi anunţată la momentul potrivit, după finalizarea referendumului.

 

"Nu ma intereseaza comentariile lui Isarescu"

Totodata, Crin Antonescu a respins marti ideea ca economia Romaniei a avut de suferit din caza procedurii de suspendare si demitere a presedintelui Traian Basescu. Legat de apelurile guvernatorului BNR la dialog si negociere politica pentru terminarea crizei, Antonescu a spus ca "Nu ma intereseaza din acest punct de vedere nici macar comentariile lui Mugur Isarescu".

"Sa nu amestecam lucrurile. Povestea cu economia afectata de suspendarea lui Basescu nu o inghitim. Economia a fost pusa pe butuci de guvernarile de sub Basescu… Vom continua lupta cu toate armele democratice si legale", a spus Crin Antonescu intr-o conferinta de presa.

 

Antonescu: Romani, manifestati-va si aparati-va puterea!

Crin Antonescu le-a mai cerut cetatenilor care au votat pentru demitere sa-si apere drepturile: "PNL ramine in serviciul celor 7,5 milioane de oameni, cu toate riscurile, eforturile, dezamagirea pe care o simtim ca toti romanii care-si vad voturile irosite. Apelul nostru catre oameni: Dragi romani care vedeti azi votul vostru batjocorit, manifestati-va si aparati-va puterea de cetateni. Respectati legea si Constitutioa, dar faceti-va simtita prezenta".

 

Antonescu, întrebat dacă e posibilă o nouă suspendare a lui Băsescu: "Fără doar şi poate"

 

Crin Antonescu a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă la sediul PNL, dacă ar putea fi luată în calcul o nouă procedură de suspendare a preşedintelui Băsescu dacă acesta nu va respecta litera Constituţiei, Antonescu răspunzând: "Fără doar şi poate"

 

Antonescu a fost întrebat la finalul conferinţei de presă susţinute la sediul PNL dacă va fi luată în calcul declanşarea unei noi proceduri de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu în cazul în care acesta nu va respecta litera Constituţiei.

"Fără doar şi poate", a răspuns Antonescu, fără a face alte comentarii.