Armata separatistă din Ucraina, compromisă de DOREI: Incă un soldat a postat o fotografie cu el în faţa lansatorului de rachete BUK, cu care ar fi fost DOBORAT avionul Malaysia Airlines

0
6

Încă un militar separatist prorus a publicat pe VKontakte o fotografie în care apare, cu arma la piept şi în poziţie de drepţi, în faţa unui lansator de rachete despre care se crede că este sistemul BUK de fabricaţie rusă pe care separatiştii l-ar fi folosit pentru a doborî avionul malaysian joia trecută, ucigând 298 de oameni.

Ancheta internaţională privind tragedia aviatică din estul Ucrainei, unde 298 de oameni au murit după ce un avion civil a fost doborât cel mai probabil de o rachetă sol-aer trasă dintr-o zonă controlată de separatişti, pare a intra în sfârşit pe făgaşul normal. Dovezile continuă să se adune, iar informaţiile preliminare confirmă că aeronava Boeing 777 a fost atacată de proruşi, însă din eroare, după cum susţin oficiali americani. „Explicaţia cea mai plauzibilă este că e vorba de o eroare” şi că racheta a fost lansată „de un echipaj slab pregătit”, dat fiind faptul că sistemul utilizat – o baterie de rachete sol-aer de fabricaţie rusească BUK – necesită un anumit grad de cunoaştere şi de pregătire, a anunţat marţi un oficial american din domeniul securităţii, sub acoperirea anonimatului. Această ipoteză este confirmată şi de o nouă fotografie cu un separatist prorus care s-a pozat în faţa lansatorului de rachete, postând imaginea pe VKontakte (Facebookul rusesc). Serghei Paşcenko s-a pozat mândru în faţa lansatorului şi, apoi, a postat fotografia pe VKontakte, cea mai populară reţea de socializare din Rusia. Fotografia a fost imediat preluată de presa ucraineană şi o parte din cea rusă, multe adăugând mesajul: „Eşti un adevărat erou. Nu ai trădat Ucraina, ci tocmai ai oferit dovezi clare că BUK-ul era rusesc. Bravo!”. Între timp, contul Sergei Paşcenko a fost şters de pe VKontakte. Cum voiau separatiştii să-şi acopere urmele Această ipoteză ar explica şi acţiunile ulterioare ale separatiştilor, care au împiedicat constant accesul specialiştilor străini la locul tragediei. În plus, noi interceptări ale convorbirilor proruşilor, de data aceasta publicate de serviciile britanice de informaţii, arată cum separatiştii intenţionau să împrăştie fragmente din alte avioane la locul tragediei pentru a compromite ancheta privind atacarea avionului civil. Miercuri, alte două avioane militare ucrainene au fost dobâre în imediata apropiere a locului în care a fost atacat avionul Malaysia Airlines. Separatiştii proruşi din estul Ucrainei, suspectaţi că au doborât un avion civil al Malaysia Airlines săptămâna trecută, ucigând toţi cei 298 de oameni aflaţi la bord, intenţionau să împrăştie fragmente din alte avioane la locul tragediei pentru a compromite ancheta privind atacarea avionului civil. Serviciile britanice de informaţii au dovezi potrivit cărora rebelii proruşi din Ucraina ar fi discutat despre răspândirea unor fragmente din alte avioane la locul prăbuşirii cursei MH17, pentru a sabota investigaţia în cazul catastrofei aviatice de joi, relatează Sky News, citat de Mediafax.

Rebelii plănuiau să saboteze investigaţia în cazul prăbuşirii avionului Malaysia Airlines, răspândind fragmente din alte avioane la locul catastrofei, potrivit unor surse citate de Sky News. Serviciile britanice de informaţii au interceptat comunicaţii între rebelii proruşi, care discutau despre încercări deliberate de a altera scena dezastrului. Potrivit dovezilor, rebelii vorbeau inclusiv despre mutarea unor rămăşiţe ale victimelor de pe câmpul din Grabavo, unde a fost doborât avionul malaysian. Surse din cadrul Guvernului britanic au adăugat că rebelii intenţionau de asemenea să trimită cutiile negre ale avionului la Moscova. Sursele citate au precizat că separatiştii intenţionau să îi încurce pe anchetatori, potrivit corespondentului Sky News. Aceste dovezi fac parte din "activitatea serviciilor de informaţii britanice, alături de agenţii de informaţii din toată lumea, menită să stabilească o imagine nu doar a ceea ce s-a întâmplat în momentul impactului, ci şi în orele şi zilele care au urmat", a precizat corespondentul Sky News. Joi seară, la câteva ore după prăbuşirea cursei MH17, Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a publicat interceptări ale unor conversaţii telefonice dintre liderii rebeli şi ofiţeri GRU (agenţia de informaţii externe a Rusiei), în care separatiştii recunosc că au doborât avionul civil.

 

Încă un militar separatist prorus a publicat pe VKontakte o fotografie în care apare, cu arma la piept şi în poziţie de drepţi, în faţa unui lansator de rachete despre care se crede că este sistemul BUK de fabricaţie rusă pe care separatiştii l-ar fi folosit pentru a doborî avionul malaysian joia trecută, ucigând 298 de oameni.

Citeste mai mult: adev.ro/n96ic5

Încă un militar separatist prorus a publicat pe VKontakte o fotografie în care apare, cu arma la piept şi în poziţie de drepţi, în faţa unui lansator de rachete despre care se crede că este sistemul BUK de fabricaţie rusă pe care separatiştii l-ar fi folosit pentru a doborî avionul malaysian joia trecută, ucigând 298 de oameni, scrie Adevarul.

Ancheta internaţională privind tragedia aviatică din estul Ucrainei, unde 298 de oameni au murit după ce un avion civil a fost doborât cel mai probabil de o rachetă sol-aer trasă dintr-o zonă controlată de separatişti, pare a intra în sfârşit pe făgaşul normal. Dovezile continuă să se adune, iar informaţiile preliminare confirmă că aeronava Boeing 777 a fost atacată de proruşi, însă din eroare, după cum susţin oficiali americani.

„Explicaţia cea mai plauzibilă este că e vorba de o eroare” şi că racheta a fost lansată „de un echipaj slab pregătit”, dat fiind faptul că sistemul utilizat – o baterie de rachete sol-aer de fabricaţie rusească BUK – necesită un anumit grad de cunoaştere şi de pregătire, a anunţat marţi un oficial american din domeniul securităţii, sub acoperirea anonimatului.

Această ipoteză este confirmată şi de o nouă fotografie cu un separatist prorus care s-a pozat în faţa lansatorului de rachete, postând imaginea pe VKontakte (Facebookul rusesc). Serghei Paşcenko s-a pozat mândru în faţa lansatorului şi, apoi, a postat fotografia pe VKontakte, cea mai populară reţea de socializare din Rusia. Fotografia a fost imediat preluată de presa ucraineană şi o parte din cea rusă, multe adăugând mesajul: „Eşti un adevărat erou. Nu ai trădat Ucraina, ci tocmai ai oferit dovezi clare că BUK-ul era rusesc. Bravo!”. Între timp, contul Sergei Paşcenko a fost şters de pe VKontakte. Cum voiau separatiştii să-şi acopere urmele Această ipoteză ar explica şi acţiunile ulterioare ale separatiştilor, care au împiedicat constant accesul specialiştilor străini la locul tragediei.

În plus, noi interceptări ale convorbirilor proruşilor, de data aceasta publicate de serviciile britanice de informaţii, arată cum separatiştii intenţionau să împrăştie fragmente din alte avioane la locul tragediei pentru a compromite ancheta privind atacarea avionului civil. Miercuri, alte două avioane militare ucrainene au fost dobâre în imediata apropiere a locului în care a fost atacat avionul Malaysia Airlines. Separatiştii proruşi din estul Ucrainei, suspectaţi că au doborât un avion civil al Malaysia Airlines săptămâna trecută, ucigând toţi cei 298 de oameni aflaţi la bord, intenţionau să împrăştie fragmente din alte avioane la locul tragediei pentru a compromite ancheta privind atacarea avionului civil.

Serviciile britanice de informaţii au dovezi potrivit cărora rebelii proruşi din Ucraina ar fi discutat despre răspândirea unor fragmente din alte avioane la locul prăbuşirii cursei MH17, pentru a sabota investigaţia în cazul catastrofei aviatice de joi, relatează Sky News, citat de Mediafax.

Rebelii plănuiau să saboteze investigaţia în cazul prăbuşirii avionului Malaysia Airlines, răspândind fragmente din alte avioane la locul catastrofei, potrivit unor surse citate de Sky News. Serviciile britanice de informaţii au interceptat comunicaţii între rebelii proruşi, care discutau despre încercări deliberate de a altera scena dezastrului.

Potrivit dovezilor, rebelii vorbeau inclusiv despre mutarea unor rămăşiţe ale victimelor de pe câmpul din Grabavo, unde a fost doborât avionul malaysian. Surse din cadrul Guvernului britanic au adăugat că rebelii intenţionau de asemenea să trimită cutiile negre ale avionului la Moscova. Sursele citate au precizat că separatiştii intenţionau să îi încurce pe anchetatori, potrivit corespondentului Sky News.

Aceste dovezi fac parte din "activitatea serviciilor de informaţii britanice, alături de agenţii de informaţii din toată lumea, menită să stabilească o imagine nu doar a ceea ce s-a întâmplat în momentul impactului, ci şi în orele şi zilele care au urmat", a precizat corespondentul Sky News. Joi seară, la câteva ore după prăbuşirea cursei MH17, Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a publicat interceptări ale unor conversaţii telefonice dintre liderii rebeli şi ofiţeri GRU (agenţia de informaţii externe a Rusiei), în care separatiştii recunosc că au doborât avionul civil.

INTEGRAL pe Adevarul.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!