Armata UCRAINEANA a RECUCERIT aeroportul din LUGANSK

0
9

Forţele armate ucrainene au reuşit să deblocheze duminică, în urma unor lupte, aeroportul de la Lugansk, unul dintre oraşele importante din estul ţării aflate sub controlul separatiştilor proruşi, a anunţat preşedinţia ucraineană. "Ministrul apărării" rebel Igor Strelkov a declarat duminică seara agenţiei publice ruseşti RIA Novosti că "lupte intense" erau în curs la periferia Luganskului, unde forţele ucrainene au mobilizat, potrivit acestuia, zeci de tancuri, relateaza Mediafax.

 

"Statul Major al operaţiunii antiteroriste i-a raportat preşedintelui Petro Poroşenko faptul că militariii ucraineni au sosit, în urma unor lupte, pe aeroportul de la Lugansk", a anunţat preşedinţia pe pagina de Facebook.

 

CITITI SIPetro Poroşenko, presedintele Ucrainei, cere Consiliului European să condamne Rusia pentru ca introduce ilegal în Ucraina material militar greu şi atacă poziţii ale militarilor ucraineni

 

Un purtător de cuvânt militar, Oleksii Dmitraşkivskii a declarat ulterior că aviaţia ucraineană a efectuat atacuri în apropierea aeroportului, dar şi în apropierea altor două localităţi din regiunea Lugansk, şi anume Izvarine şi Lisiceansk, asupra unor trupe şi material aparţinând insurgenţilor.

 

Avariat şi închis de mai multe săptămâni, aeroportul de la Lugansk se afla sub controlul loialiştilor, dar a devenit aproape inaccesibil din cauza prezenţei forţelor separatiste în jur. El era prezentat ca unul dintre punctele importante ale apărării separatiştilor pe drumul către Lugansk.

 

În noaptea de duminică spre luni, după ce a anunţat preluarea controlului asupra aeroportului, Statul Major al operaţiunii forţelor guvernamentale ucrainene a anunţat că rebelii au tras o salvă de rachete de tip Grad asupra unor poziţii loialiste, afirmând totodată că nu a suferit pierderi.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!