ARMISTITIU de cinci ore in GAZA dupa ce armata ISRAELIANA a ucis niste copii pe-o PLAJA

0
7

Armata israeliana a ucis patru baieti palestinieni in bombardamentul unei plaje din Gaza, miercuri. Ca urmare a incidentului, Israelul si gruparea Hamas au aratat ca vor respecta un armistitiu de cinci ore, joi, pentru o "pauza umanitara" solicitata de ONU. Militantii palestinieni au lansat peste 130 de rachete impotriva Israelului in a noua noapte de razboi. Atacurile israeliene au facut 216 morti de la inceputul operatiunii, majoritatea civili, relateaza ziare.com


In Israel, un civil a fost ucis de una din cele peste 1.000 de rachete palestiniene lansate in aceasta perioada si sase persoane au fost ranite.
 

Israelul este pe punctul de a-si extinde operatiunea in Gaza, impotriva militantilor Hamas, dupa ce a chemat aproximativ 30.000 de rezervisti. Pana atunci, insa, Israelul a fost de acord cu un apel televizat al trimisului ONU in Orientul Mijlociu, Robert Serry, pentru o "pauza umanitara" care sa le dea palestinienilor din Gaza sansa sa cumpere mancare si sa beneficieze de tratament medical.

 

CITITI SIIsraelul pregateste o operatiune terestra in Gaza


Armata israeliana a anuntat ca va "inceta activitatea operationala" timp de cinci ore, incepand cu ora locala 10:00, joi, pentru a permite palestinienilor din Gaza sa faca rost de cele necesare. Va raspunde insa "ferm si decisiv" daca militantii Hamas lanseaza atacuri impotriva Israelului in aceasta perioada.
 

De cealalta parte, purtatorul de cuvant al Hamas, Sami Abu Zuhri, a anuntat ca "factiunile militante au acceptat oferta ONU pentru calm pe campul de lupta timp de cinci ore incepand cu 10:00 pana la 15:00 joi, din motive umanitare".

Incidentul de miercuri a fost unul din cele mai ingrozitoare de la inceputul actualului conflict: un vas de lupta israelian a bombardat o plaja din Gaza, unde a ucis patru baieti – cu varste intre 9 si 11 ani, toti provenind din aceeasi familie. Un alt baiat a fost ranit grav.
 

CITITI SI: Israelul isi va INTENSIFICA operaţiunile militare în Fâşia Gaza, dupa ce HAMAS a refuzat armistitiul. 100.000 de locuitori din nordul Fasiei Gaza au fost INDEMNATI sa-si EVACUEZE domiciliile

 

Armata israeliana a afirmat ca moartea baietilor a fost "neintentionata" si "tragica".


Un oficial israelian a declarat, sub protectia anonimatului, ca premierul Benjamin Netanyahu si Benny Gantz, seful armatei, au instruit militarii sa actioneze "cu toata forta" impotriva teroristilor din Gaza.

Cu toate ca ONU estimeaza ca 77 la suta dintre cetatenii ucisi in Gaza sunt civili, Israelul sustine ca atacurile sale vizeaza militantii Hamas si locuintele agentilor sai, precum si centrele de comanda ale gruparii.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!