Arseni Iaţeniuk, premierul Ucrainei: RUSII au mers prea departe. Persoanele responsabile de doborârea avionului trebuie judecate de Curtea Penală Internaţională de la Haga

0
5

Persoanele responsabile de tirul de rachetă care a doborât joi avionul malaysian în estul Ucrainei trebuie judecate de Curtea Penală Internaţională de la Haga, a declarat vineri premierul ucrainean, Arseni Iaţeniuk, acuzând ruşii de această "crimă internaţională", transmite Mediafax.

 

"Ruşii au mers prea departe. Este o crimă internaţională ai cărei responsabili trebuie judecaţi la Haga", a declarat premierul, potrivit agenţiei Interfax-Ukraine.

 

Un avion de linie malaysian, care decolase din Amsterdam şi se îndrepta spre Kuala Lumpur, s-a prăbuşit joi în estul Ucrainei, într-o zonă controlată de separatiştii proruşi, provocând moartea a aproape 300 de persoane.

 

CITITI SIEchipele de salvatori au gasit a doua CUTIE NEAGRA a avionului Malaysia Airlines, prabusit in estul Ucrainei. SEPARATISTII pro-rusi au anuntat, joi seara, ca au gasit prima cutie neagra

 

Potrivit ultimei numărători furnizate de către compania Malaysia Airlines vineri dimineaţa, la bordul avionului se aflau 154 de olandezi, 43 de malaysieni (inclusiv cei 14 membri ai echipajului), 27 de australieni, 12 indonezieni, nouă britanici, patru germani, cinci belgieni, trei filipinezi şi un candian.

 

Experţi ai serviciilor americane de informaţii apreciază că avionul Boeing 777 a fost doborât de o rachetă sol-aer, însă originea acesteia rămâne pentru moment incertă.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!