ATENTAT FRANTA: 5.500 de politisti si militari, mobilizati pentru marsul de solidaritate din Paris

0
8

5.500 de politisti si militari vor asigura securitatea mitingului care va avea loc duminica, la Paris, in memoria victimelor recentelor atacuri jihadiste.  si in intreaga regiune a capitalei franceze, dintre care 2.200 pentru a asigura securitatea in timpul manifestatiei istorice organizate i, a anuntat sambata ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, citat de AFP, relateaza Hotnews.


"In fata acestei situatii exceptionale, masuri de asemenea exceptionale vor fi luate pentru a asigura securitatea manifestatiei si respectarea ordinii publice", a declarat Cazeneuve, mentionand in special ca "lunetisti de elita" vor fi amplasati pe acoperisurile cladirilor aflate pe traseul manifestatiei.

Peste un milion de persoane sunt asteptate la mitingul de duminica, menit sa reafirme lupta pentru libertate si democratie in fata terorismului.

Numerosi lideri straini si-au anuntat participarea la "marsul solidaritatii" de la Paris, printre care presedintele roman Klaus Iohannis, presedintele Consiliului European, Donald Tusk, premierul Marii Britanii, David Cameron, si cel spaniol, Mariano Rajoy.

 

CITITI SI: Klaus Iohannis participa, duminica, la marsul organizat in urma atentatelor din Paris

 

De asemenea, si-au anuntat participarea la acest miting premierul Italiei, Matteo Renzi, presedintele ucrainean Petro Porosenko, precum si presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, si cancelarul german Angela Merkel.

Franta a trait 53 de ore de cosmar, de la atentatul comis miercuri la redactia Charlie Hebdo, soldat cu 12 morti, pana la luarea de ostatici sangeroasa de vineri, dintr-un magazin evreiesc din Paris.

In total, 17 persoane au murit in aceasta serie de atacuri comise de trei jihadisti francezi, care au afirmat ca s-au coordonat si care au fost ucisi de fortele de ordine vineri seara.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!