ATENTAT FRANTA Partidul Socialist organizeaza un mars al unitatii, duminica, la Paris

0
4

Partidul Socialist din Franta anunta organizarea unui miting de amploare duminica aceasta la Paris, intitulat "marsul republican", la care sunt invitate sa participe toate partidele, atat de dreapta cat si de stanga, si simpatizantii lor, mai putin Frontul National condus de Marine Le Pen. Socialistul Francois Lamy a explicat si motivul pentru care reprezentantii Frontului National nu sunt invitati sa ia parte la mitingul de duminica: el i-a acuzat pe acestia ca "divizeaza tara si se joaca cu temerile oamenilor", relateaza Hotnews.

 

"Invitam toate fortele politice, republicane si democrate, care isi doresc sa se ridice si sa uneasca tara dupa teribila tragedie de miercuri de la redactia Charlie Hebdo. Noi nu invitam organizatiile care divizeaza tara, ii stigmatizeaza pe concetatenii nostri musulmani si se joaca cu temerile oamenilor, inclusiv dupa ziua de miercuri", a aratat Francois Lamy. "Marsul de duminica nu este o adunare a formatiunilor politice franceze, ci a celor care apara valorile Republicii si democratia. Nu este cazul Frontului National", a adaugat Lamy. 
 

CITITI SI: Marine Le Pen, dupa atacul asupra Charlie Hebdo: Daca voi fi aleasa PRESEDINTE al Frantei, voi declansa un REFERENDUM pe tema PEDEPSEI CU MOARTEA

 

Reactia la atacul armat de miercuri din redactia publicatiei de satira Charlie Hebdo, soldat cu 12 morti, ar putea fi un val de sustinere pentru extrema dreapta franceza. Mustapha Hamoui, un blogger libanez, a scris vineri pe Twitter ca ziua atacului armat a fost "Ziua in care Marine Le Pen a devenit presedinte".

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!