Augustin Zegrean, despre Toni Grebla: Nu isi da demisia. Isi sustine nevinovatia

0
8

Judecatorul CCR Toni Grebla nu demisioneaza, el sustinandu-si in continuare nevinovatia, a declarat luni seara presedintele Curtii Constitutionale. Grebla urmeaza a intra in concediu, de marti. Procurorii DNA il suspecteaza pe Grebla de luare de mita si trafic de influenta.

"Nu vrea să îşi dea demisia pentru că, spune dumnealui, acuzaţiile care au fost făcute publice nu sunt adevărate şi nu sunt de natură a-i atrage o condamnare. Nu va mai participa la activitatea de judcată pe perioada aceasta", a spus Zegrean, în legătură cu decizia lui Grebla de a-si lua concediu.

Preşedintele CC a explicat că "judecătorii au 35 de zile lucrătoare concediu legal". "Va intra în concediu mâine dimineaţă", a precizat Zegrean, potrivit Mediafax.

Presedintele CCR subliniaza ca exista o metoda de stabilire a unei posibile stari de incompatibilitate in cazul lui Toni Grebla. Zegrean a vorbit despre existenta unui act de la Registrul Comertului, din care sa rezulte daca judecatorul are activitati comerciale.

"Am putea să cerem (un act de la Registrul Comerţului – n.r.), dacă am avea bănuieli că există. Câtă vreme el spune că nu are niciun fel de implicaţii… Ştiţi ce înseamnă mărturia mincinoasă? Încă cinci ani de închisoare", a spus Zegrean.

Judecatorul CCR Toni Grebla nu demisioneaza de la Curtea Constitutionala. In schimb, inaltul magistrat urmeaza sa intre in concediu de odihna, incepand de marti, potrivit unui comunicat CCR.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!