Aviatia turca a bombardat masiv bazele kurzilor din Irak. PKK reactioneaza

0
6

Aviația turcă a bombardat în noaptea de luni spre marți, timp de șase ore, mai multe poziții ale turcilor din Partidul Muncitoresc din Kurdistan (PKK) în nordul Irakului, ca ripostă la un atac în care au murit 16 militari turci, relatează AFP, preluată de Agerpres.

UPDATE: Zece polițiști turci au fost uciși marți într-un atac cu bombă împotriva unui microbuz al poliției în provincia Igdir din estul Turciei, atac atribuit rebelilor kurzi din Partidul Muncitoresc din Kurdistan (PKK), relatează Reuters și AFP, preluate de Agerpres.

 

Operațiunea turcilor, din noaptea de luni spre marți, a durat peste 6 ore, timp în care avioane de vânătoare turcești au bombardat masiv 20 de ținte ale PKK, eliminând 'între 35 și 40 de teroriști', afirmă agenția de presă turcă Anadol.

 

Au fost bormbardate bazele PKK din Qandil, Hakurk, Zap, Metina, Gare și Basyan, printre țintele avioanelor turcești a fost și un 'grup de 20-25 de teroriști care au fugit din Turcia și s-au repliat la bazele lor'.

 

Operațiunea vine după un atac în care au murit 16 militari turci la Daglica, în extremitatea de sud-est a Turciei, la frontiera cu Irakul.

 

Guvernul Turciei a promis luni să eradicheze PKK a doua zi după acest atac, cel mai sângeros din ultimii ani împotriva forțelor sale armate.

 

Atacul PKK comis Daglica este cel mai de amploare de la reluarea confruntărilor între armata turcă și rebelii kurzi la sfârșitul lunii iulie, care au spulberat discuțiile de pace angajate în toamna anului 2012 pentru a pune capăt conflictului soldat cu 40.000 de morți din 1984 și până în prezent.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!