Avion PRABUSIT Ucraina: Ar fi fost VIZAT avionul lui Vladimir Putin – surse

0
6

Avionul de linie Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, doborât joi de o rachetă în estul Ucrainei, este posibil să fi fost confundat cu avionul președintelui rus Vladimir Putin, a relatat postul public al televiziunii ruse Pervîi Kanal, citând, sub rezerva anonimatului, o sursă din cadrul Agenției federale ruse de transporturi aeriene (Rosaviația), relateaza Agerpres.

Avionul care îl aducea acasă pe Vladimir Putin din turneul său de șase zile în America Latină s-ar fi intersectat într-un punct și pe același culoar cu Boeing-ul malaezian în apropiere de Varșovia, la o altitudine de 10.100 de metri, indică Ria Novosti.

Avionul președintelui rus a trecut pe acolo la ora 16:21 (ora Moscovei), iar Boeing-ul la 15:44 (ora Moscovei).

Aspectul celor două avioane putea fi confundat și culorile erau practic identice la mare distanță, a explicat aceeași sursă, solicitând anonimatul.

Avionul de linie Boeing 777 al Malaysia Airlines, pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur, cu 298 de persoane la bord, s-a prăbușit joi la Snejnoe, în regiunea Donețk (estul Ucrainei), teatrul unor intense confruntări între trupele guvernamentale ucrainene și rebelii separatiști proruși.

Directorul Rosaviația, Aleksandr Neradko, a refuzat să comenteze în legătură cu posibilitatea intersectării rutelor celor două avioane.

'Rosaviația niciodată și în nicio circumstanță nu comentează sau nu face publice informații despre ruta de zbor a aeronavei președintelui rus', a subliniat el.

Unii experți ruși au pus la îndoială această versiune, atribuind-o speculațiilor din domeniul teoriei conspirației, indicând că șeful statului rus nu ar fi riscat să se aventureze prin zona de ostilități din estul Ucrainei chiar și la o altitudine de peste 10.000 de metri.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!