Avion PRABUSIT Ucraina. Casa Albă ar putea PUBLICA evaluările SERVICIILOR SECRETE despre prabusirea avionului Malaysia Airlines

0
4

Administrația SUA ar putea să dea publicității evaluările făcute de serviciile secrete americane despre prăbușirea avionului Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines joia trecută în estul Ucrainei, cu 298 de persoane la bord, a declarat luni seara purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest, citat de Ria Novosti, relateaza Agerpres.


'În acest moment, nu pot presupune care sunt concret aceste estimări ale serviciilor secrete. Desigur, s-ar putea ca în zilele următoare să putem face aceasta', a spus el.

Șeful Direcției principale operative a Statului Major al Forțelor armatei ruse, Andrei Kartapolov, a declarat într-o conferință de presă luni, că un avion Su-25 ucrainean s-a aflat la o distanță între 3 și 5 km pe același culoar de zbor cu aeronava de pasageri malaieziană care ulterior s-a prăbușit în ziua fatidică de 17 iulie.

În plus, același responsabil al Ministerului rus al Apărării a declarat că prăbușirea avionului malaiezian Boeing joia trecută în estul teritoriului ucrainean a coincis, accidental sau nu, cu survolarea Ucrainei de către un satelit militar american.

În acest sens, Ministerul rus al Apărării a solicitat SUA să facă publice imaginile luate din satelit, dacă acestea există.

'Potrivit declarațiilor oficialilor SUA, ei dispun de imagini din spațiu care confirmă că lansarea rachetei în direcția avionului malaiezian a fost efectuată de rebeli. Nimeni nu a văzut însă aceste imagini', a declarat luni, într-o conferință de presă, înaltul responsabil militar citat.

'Conform calculelor noastre, în data de 17 iulie, de la 17:06 la 17:21 (ora Moscovei) deasupra regiunilor din sud-estul Ucrainei a trecut într-adevăr un aparat cosmic american', a subliniat Kartapolov, indicând că este vorba de un aparat experimental pentru detectarea și urmărirea lansărilor de rachete cu rază diferită de acțiune.

'Dacă partea americană are imagini făcute de acest satelit, i-am cere să le pună la dispoziția comunității internaționale pentru o examinare detaliată', a spus el.

Ulterior, Ministerul Apărării de la Moscova a anunțat că a postat pe site-ul său oficial fotografii și hărți cu privire la prăbușirea Boeing 777. 'Toate documentele au fost publicate pe site-ul oficial al Ministerului rus al Apărării (http://mil.ru/)', a declarat serviciul de presă al instituției.

Printre documente figurează hărți cu desfășurarea rachetelor sol-aer ale armatei ucrainene în regiunea Donețk, date colectate de Centrul regional din Rostov al Sistemului rus de navigație aeriană, informații privind numărul radarelor ucrainene care au operat în în zona catastrofei între 15 și 20 iulie, precum și imagini din satelit care arată pozițiile posturilor de lansare a rachetelor sol-aer ucrainene.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!