Avion PRABUSIT Ucraina. Din trenul mortii LIPSESC zeci de CADAVRE. Legist olandez: NU vom pleca pana cand toate ramasitele au parasit aceasta tara

0
3

Seful echipei de legisti olandezi, politistul Jain Tuinder, a anuntat, marti, ca in trenul ce a sosit la Harkov se afla doar 200 de cadavre, cu toate ca rebelii declarasera ca au incarcat mult mai multe de la locul prabusirii avionului Malaysia Airlines.

Tuinder a tinut o conferinta de presa la Harkov, unde a precizat ca echipa va trebui sa se intoarca in Donetk pentru a cauta din nou ramasitele omenesti, scrie BBC, citat de Ziare.com.

"Nu vom pleca pana cand toate ramasitele au parasit aceasta tara, asa ca va trebui sa ne intoarcem si sa negociem din nou cu oamenii de acolo", a spus oficialul olandez.

Luni, liderul rebelilor din Donetk, Alexander Borodai, daduse asigurari ca in tren se afla 282 de cadavre si 87 de ramasite umane.

Pana cand se lamureste situatia cadavrelor, Interpolul a inceput deja identificarea trupurilor care au ajuns deja la Harkov. Dupa identificare, acestea vor fi trimise in Olanda.

 

CITITI SI: Avion PRABUSIT Ucraina. Aeronava ar fi fost lovita cu o RACHETA SUPERSONICA

Luni, trenul in care au fost stranse cadavrele persoanelor din avion si-a inceput lunga calatorie catre Harkov, unde a ajuns abia marti.

 
 


Procurorii olandezi au deschis o ancheta cu privire la cauzele prabusirii avionului MH17, sub suspiciunea de crima, crime de razboi si doborarea intentionata a unui avion.

Potrivit dreptului penal international, Olanda poate pune sub acuzare orice cetatean ce a comis o crima de razboi impotriva unui cetatean olandez. Printre cele 298 de victime ale tragediei de joi se numara si 193 de olandezi.

Joia trecuta, un avion al Malaysia Airlines a fost doborat deasupra regiunii ucrainene Donetk. In incident si-au pierdut viata 298 de persoane. Initial, insurgentii, care controlau zona in care a cazut aparatul, nu au permis accesul echipelor internationale de salvare si cercetare.

Informatiile despre recuperarea cadavrelor si posibilitatea inceperii unei anchete au fost contradictorii, raportandu-se ca multe dintre trupuri au fost luate de insurgenti, care nu s-au dat inapoi de a fura bunurile victimelor.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!