Avion PRABUSIT Ucraina. Rebelii declară că vor preda CUTIILE NEGRE doar experților Organizației Internaționale a Aviației Civile

0
7

Așa-numitele forțe de autoapărare din estul Ucrainei, care au anunțat anterior că au descoperit obiecte ce seamănă cu cutiile negre ale avionului malaezian Boeing 777, au declarat că acestea vor fi transferate la Donețk, capitala regiunii, și vor fi predate doar experților ICAO. Declaratia a fost facuta duminică de 'premierul autoproclamatei republici populare Donețk'', Aleksandr Borodai, citat de RIA Novosti, relateaza Agerpres.

'Cutiile negre nu vor fi remise decât experților Organizației Internaționale a Aviației Civilă (ICAO)', a declarat acesta, în cadrul unei conferințe de presă la Donețk.

Inspectori ai ICAO au sosit duminică seara la Kiev pentru a negocia și obține acces la cutiile negre ale avionului malaezian, scrie la rândul său The Wall Street Journal, citând surse apropiate dosarului.

 

CITITI SI: Echipele de salvatori au gasit a doua CUTIE NEAGRA a avionului Malaysia Airlines, prabusit in estul Ucrainei. SEPARATISTII pro-rusi au anuntat, joi seara, ca au gasit prima cutie neagra

Potrivit acestora, echipa de experți ICAO încearcă împreună cu autoritățile ucrainene să pună la punct o 'strategie care să asigure securitatea reprezentanților săi, a cutiilor negre și a fragmentelor avionului'.

Reuters relata anterior, citând surse proprii, că experții ICAO nu reușesc să se deplaseze la locul accidentului din cauza riscurilor de securitate.

Din componența grupului de experți ICAO fac parte reprezentanți ai Administrației Federale a Aviației din Statele Unite (FAA), ai Consiliului Național pentru Siguranța Transporturilor (NTSB) din SUA, precum și un reprezentant al Departamentul de investigare a accidentelor aeriene în Marea Britanie. Delegația este condusă de Marcus Costa, unul dintre cei mai importanți experți ai ICAO în investigarea accidentelor aeriene.

Un Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines s-a prăbușit joia trecută în estul Ucrainei, cu 298 de persoane la bord — 283 pasageri și 15 membri ai echipajului—, de la o altitudine de 10.050 metri.

Autoritățile ucrainene au acuzat imediat rebelii separatiști proruși de doborârea avionului, cu o rachetă sol-aer al complexului 'Buk', dar insurgenții susțin că nu dispun de astfel de arme sofisticate care să lovească la o asemenea altitudine.

Într-o încercare de a contracara ofensiva mediatică a Kievului și a SUA, Ministerul rus al Apărării a anunțat anterior că a înregistrat funcționarea unui radar ucrainean în ziua căderii avionului malaezian și a stabilit locul de unde ar fi fost lansată racheta în avion.

Potrivit ministerului, traseul aeronavei și locul în care s-a prăbușit acesta se află în raza de acțiune a două baterii antiaeriene cu rază lungă de acțiune și a trei sisteme de rachete sol-aer cu rază medie de acțiune Buk-M1 ucrainene, după cum relatează RIA Novosti.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!