Avocatul Andrei Iancu, nominalizat de Trump la conducerea Oficiului SUA pentru Brevete

0
12

Andrei Iancu este avocatul de origine română pe care Donald Trump intenționează să-l nominalizeze la conducerea Oficiului de Brevete și Mărci din Statele Unite. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Casei Albe.

 

 

 

Iancu este partener la casa de avocatura Irell & Manella LLP, unde este specializat in dosare privind proprietatea intelectuala in numeroase domenii, precum cel al dispozitivelor medicale, IT, telefonie, emisii TV, sisteme de jocuri sau periferice pentru computere. Unul dintre cele mai celebre cazuri ale sale a fost cel in care a reprezentat TiVo in procese privind tehnologia sa DVR, scrie News.ro.

 

Compania la care lucreaza Iancu l-a reprezentat la un moment pe Trump, impreuna cu Mark Burnett Productions si NBC Universal intr-un dosar privind drepturile de autor asupra show-ului de televiziune ”Ucenicul", scrie The Hill. 

 

În 2006, Los Angeles Daily Journal l-a desemnat printre primii 20 de avocați de sub 40 de ani din California.

 

Iancu, nascut in Romania, a publicat lucrari si a tinut conferinte despre proprietatea intelectuala. A predat cursuri de drept la universitatea UCLA.  Potrivit, CV_ului său, înainte de a fi avocat, a absolvit inginerie spatiala la UCLA si a lucrat ca inginer la Hughes Aircraft. In acea perioada, a primit mai multe premii pentru inovatie. De altfel, avocatul este inregistrat in continuare ca inginer in California.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!