Avocatul lui Mircea BASESCU cere Tribunalului Bucureşti REVOCAREA MASURII DE ARESTARE, după ce DNA a prezentat rezultatul expertizei criminalistice a INREGISTRARILOR făcute de fiul lui Bercea Mondial

0
6

Avocatul lui Mircea Băsescu a depus miercuri, la Tribunalul Bucureşti (TB), o cerere de revocare a măsurii arestării preventive, după ce procurorii anticorupţie i-au prezentat fratelui preşedintelui, marţi, rezultatul expertizei criminalistice a înregistrărilor făcute de fiul lui Bercea Mondial. Tribunalul a stabilit termen de judecată în acest caz ziua de 21 iulie, relateaza Mediafax.

 

Avocatul lui Mircea Băsescu a declarat marţi, la ieşirea de la DNA, că expertiza în cazul înregistrărilor audio-video făcute de Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, este gata, dar cravata cu care s-ar fi făcut înregistrările nu a putut fi expertizată, pentru că nu funcţiona, iar şi pe stick-urile de memorie nu era nimic.

 

Avocatul Nelu Taşcă a spus că din expertiza tehnico-criminalistică rezultă că nu au fost alterate sau modificate copiile de pe înregistrările audio-video făcute de Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, şi transmise procurorilor.

 

CITITI SI: MOTIVAREA Curtii de Apel in cazul retinerii lui Mircea Basescu si a lui Marian Capatana: Cei doi au acreditat ideea ca JUSTITIA este la dispozitia lor

 

Acesta a precizat că nu a putut fi expertizată cravata cu care acuzatorii susţin că s-ar fi făcut înregistrările audio-video, pentru că aceasta nu funcţionează. Avocatul a arătat că din obiectele depuse de familia Anghel pentru expertiză, erau funcţionale doar ceasul şi două stickuri de memorie, dar cu acestea nu s-a făcut nicio înregistrare. Taşcă a precizat că, în opinia sa, la acest moment expertiza este neclară.

 

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost duşi, marţi, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, unde procurorii le-au prezentat rezultatul expertizei tehnico-criminalistice făcute în cazul înregistrărilor audio-video depuse de Florin Anghel ca probe împotriva fratelui preşedintelui.

 

Tot marţi, procurorii DNA le aduc la cunoştinţă celor doi că au fost puse sechestre pe averile lor. În cazul lui Mircea Băsescu a fost pus sechestru pe bunuri mobile şi imobile până la suma de 600.000 de euro, au precizat sursele citate.

 

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost arestaţi în 20 iunie, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele şefului statului.

 

Fratele preşedintelui este acuzat că, în perioada 20 februarie 2011 – 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţână, pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care interlopul era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot.

 

CITITI SIMircea Basescu si Marian Capatana, adusi la DNA. Procurorii pun SECHESTRU pe averile celor doi

 

Anchetatorii susţin că, în schimbul banilor, Mircea Băsescu ar fi promis că va interveni la judecători să dispună fie condamnarea lui Bercea Mondial la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

 

Pe de altă parte, în urma unei plângeri făcute de Mircea Băsescu, ginerele lui Bercea Mondial, Marius Constantin, a fost trimis în judecată pentru şantaj cu circumstanţe agravante, în stare de recidivă, în timp ce fiica interlopului, Izaura Anghel, şi fratele ei minor, Grinică Ion Anghel, au fost deferiţi justiţiei pentru şantaj cu circumstanţe agravante. În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi Florin Anghel, fiul cel mare al lui Bercea Mondial, pentru trei infracţiuni concurente de şantaj, dintre care una în stare de recidivă, în timp ce mama acestuia, Fănica Anghel, a fost deferită justiţiei pentru şantaj.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!