Avocatul Poporului, sesizat de Traian Băsescu, Raluca Turcan, Adrian Gavrilescu, Matei Gulea, Alina Mungiu Pippidi si SAR pentru modificarile la Legea EDUCATIEI

0
7

Avocatul Poporului a fost sesizat în zilele de 4, 7, 8 și 9 iulie de președintele Traian Băsescu, deputatul Raluca Turcan, Adrian Gavrilescu și Matei Gulea, precum și Alina Mungiu Pippidi, Societatea Academică din România și Alianța pentru o Românie Curată,  cu solicitarea de sesizare a Curții Constituționale cu excepția de neconstituționalitate a OUG menționate, informeaza un comunicat al institutiei, citat de Agerpres.

 

CITITI SI: Victor PONTA: Scoala ROMANEASCA nu trebuie sa fie o JUNGLA in care doar cei PUTERNICI supravietuiesc. Modificarile Legii Educatiei sunt BUNE

 

Avocatul Poporului analizează dacă sunt îndeplinite condițiile constituționale și legale pentru sesizarea Curții Constituționale cu privire la prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 49/2014 privind instituirea unor măsuri în domeniul educației, cercetării științifice și pentru modificarea unor acte normative.

Soluția pe care o va adopta Avocatul Poporului, va fi postată pe site-ul instituției Avocatul Poporului, precizează sursa citată.

Președintele Traian Băsescu i-a adresat pe 4 iulie lui Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, o scrisoare în care îi solicita să sesizeze Curtea Constituțională în legătură cu OUG 49/2014 privind instituirea unor măsuri în domeniul educației, cercetării științifice și pentru modificarea unor acte normative.

 

CITITI SI: Explicatiile ministrului PRICOPIE legate de OUG care a modificat Legea Educatiei : Nu sunt schimbari care sa BULVERSEZE sistemul, ci CORECTURI absolut necesare

 

În scrisoarea postată pe site-ul Administrației Prezidențiale se susținea că ordonanța de urgență menționată a fost dată cu încălcarea prevederilor constituționale referitoare la emiterea ordonanțelor de urgență. Astfel, șeful statului i-a solicitat Avocatului Poporului să analizeze posibilitatea de a-și exercita competența "de a sesiza direct Curtea Constituțională cu excepția de neconstituționalitate a ordonanței de urgență".

OUG nr. 49/2014 privind modificările și completările la Legea Educației nr. 1/2011 a fost adoptată în ședința de guvern din data de 26 iunie și publicată în Monitorul Oficial al României nr. 486 din data de 30 iunie.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!