Banca Centrala Europeana: China si Brexitul, amenintari la adresa cresterii economiei globale

0
7

Economia globala va inregistra o crestere substantiala anul viitor, desi exista numeroase riscuri la adresa acesteia, in special din cauza marile economii emergente, cum ar fi economia chineza si a deciziei Marii Britanii de a iesi din Uniunea Europeana, anunta Banca Centrala Europeana.

 

Economia globala va continua sa creasca insa recuperarea va fi graduala si ar putea fi afectata de multe incertitudini, chiar daca Statele Unite, cea mai mare economie a lumii, isi revine, anunta Banca Centrala Europeana, citata de Reuters.

 

Un factor important de risc este o mai puternica scadere a pietelor emergente, inclusiv a Chinei, anunta BCE.

 

"Inasprirea conditiilor financiare si cresterea incertitudinii politice ar putea exarcerba dezeclilibrele macroeconomice, reducand gradul de incredere si intensificand o eventuala recesiune," mai arata Banca Centrala Europeana.

 

BCE considera de asemenea ca incertitudinea legata de tranzitia economica din China ar putea duce la o crestere a volatilitatii financiare globale. 

 

In privinta Brexitului, BCE considera ca implicatiile economice ale iesirii Marii Britanii din UE ar putea sa fie mai rele decat se preconiza initial, incertitudinile rezultate putand sa afecteze negativ vanzarile si increderea investitorilor.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!