Basescu ii tine isonul lui Ghita: Stiam de falsificarea raportului privind plagiatul lui Kovesi

0
4

Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei, a declarat astazi, la Romania Tv, ca stia inca din 2014 de falsificarea raportului legat de acuzatiile de plagiat legate de teza de doctorat a Codrutei Kovesi, sefa DNA.

 

"Nu ştiu ce ar trebui să spună şefa DNA în momentul de faţă. Eu ştiu ce ar trebui să spună cei implicaţi despre care, recunosc, am aflat în 2014. Printre cei implicaţi sunt dl. Ghiţă, dl. Mihnea Costoiu, cu ştiinţa dlui prim ministru de la acea vreme, Victor Ponta… Eu am aflat atunci că raportul cu privire la neplagiatul dnei. Kovesi a fost falsificat. Presiuni pentru falsificarea acelui raport a făcut generalul Coldea. Mihnea Costoiu e un om din celebra academie a ştiinţelor securităţii naţionale, dl. Ponta era într-un fel sau altul – pentru că şi dânsul avea un plagiat şi raportul favorabil pentru domnia sa a fost realizat cam în aceeaşi manieră," a declarat Traian Băsescu, la România TV.

 

"Eu am aflat în 2014, după ce am nominalizat-o. Şeful pe linie ierarhică era procurorul general. Eu aveam doar nişte informaţii frânte în 2014. Dacă vă amintiţi, eu am declanşat povestea cu plagiatul lui Ponta. Şi Coldea, şi Kovesi au muşamalizat propriile lor plagiate. În 2013, când am nominalizat-o, nu ştiam. Ştiam doar că în 2011, când s-a dus la Timişoara să susţină doctoratul, s-a dus cu mare alai, cu generalul Coldea, cu George Maior. Acum fac o mulţime de legături. Din păcate nu le-am făcut la momentul potrivit", a mai spus Traian Băsescu, conform sursei citate.

 

Fostul presedinte considera ca sefa DNA poate ramane in functie, "dacă nu are puţină eleganţă să se autosuspende."

 

Deputatul Sebastian Ghita s-a prezentat in aceasta seara la Parchetul General unde a depus un autodenunt prin care afirma ca a participat la "redactarea in fals" a Raportului Tehnic de Expertiza intocmit de Comisia Tehnica a Consiliului National de Etica in cazul tezei de doctorat a Laurei Codruta Kovesi.

 
 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!