Băsescu il apara pe Oprea: E primul pasager într-un accident auto care este acuzat de omor

0
7

Traian Băsescu susţine că Gabriel Oprea este primul pasager acuzat de omor pentru un accident auto şi crede că votul din Senatului i-a făcut un mare deserviciu lui Oprea. Totodată, a fost o capcană în care a picat şi PSD.

 

 

UPDATE  Presedintele PMP Traian Basescu s-a intalnit ieri dupa-amiaza cu fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, la Oprea acasa, relateaza Adevarul citand surse politice. Contactat de Adevarul, Basescu n-a negat informatia, insa a declarat: "Sursele dumneavostra va spun niste barfe".

 

Seara, la RTV, fostul presedinte i-a luat apararea lui Oprea.

"Trebuie să spun cu toată lipsa de simpatie pe care o am de o bună bucată de vreme pentru Gabriel Oprea, chiar dacă am apreciat sprijinul pe care mi l-a dat să menţin guvernul Boc, trebuie să vă spun că este primul pasager într-un accident auto care este acuzat de omor. El era pasager, nu era conducător. Era totuşi pe bancheta din spate. (…)”, a spus Traian Băsescu, la România TV.

 

El  afirmă că, mai devreme sau mai târziu, cazul poliţistului decedat va ajunge în instanţă şi se va face dreptate, precizând însă că DNA nu anchetează accidente auto.

 

Băsescu susţine că votul dat de Senat în cazul lui Gabriel Oprea a fost „o mare capcană”, atât pentru Oprea, cât şi pentru PSD care a vota la comandă.

 

„A fost o mare capacană şi o mare prostie. În capcană a picat Gabriel Oprea care a cerut să nu se dea un vot în favoarea urmăririi penale, el trebuia să ceară vot în favoare urmăririi penale. A doua capcană a fost cea pe care a executat-o PSD. Sunt zile în şir de când nu se mai poate face cvorum. A venit PSD şi a votat la comandă şi eu sunt convins că a fost o comandă politică: «veniţi şi votaţi să nu se îngăduie începerea urmării penale», împingându-l pe Gabriel Oprea într-o capcană teribilă”, a spus Băsescu la RTV.

 

„Reversul este ceea ce vedem azi: Parlamentul demonizat, Gabriel Oprea titlu de campanie pe modelul corupţia ucide”, a adăugat Băsescu.

 

În spatele acestei capcane, a susţinut Băsescu, "se simte mâna aceluiaşi maestru", adăugând că oamenii sunt acum chemaţi să iasă în stradă pentru votul pe care Senatul a dat în cazul lui Gabriel Oprea.

 

Băsescu a mai spus că în cazul decesului poliţistului Gigină judecătorii erau cei care ar fi trebuit să spună dacă pasagerul – Gabriel Oprea – era responsabil pentru producerea accidentului auto.

 

„Aici discutam de viaţa unui om nu mai discutam de abuz în serviciu, reacţia este clară şi să fi spus judecătorii dacă pasagerul avea responsabiltate pentru un accident auto. (…) Votul din Senat i-a făcut un deserviciu uriaş lui Gabriel Oprea pentru că altfel s-ar fi putut apăra. În momentul de faţă el a devenit propagandistic ucigaşul aparat de Parlamentul criminal”, a conchis Traian Băsescu.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!