Băsescu: Tudose, mai ancorat în realitate decât Dragnea, care recită poeziile lui Vâlcov

0
8

Traian Băsescu, preşedintele PMP, a declarat că premierul Mihai Tudose pare mult mai ancorat în realități și pare a fi mult mai logic decât Dragnea.

 

 

Traian Băsescu a susținut că s-a ajuns ca "în plină creștere economică" să se "ajusteze prostiile economice" făcute din 2012, odată cu instalarea Guvernului Ponta, și până acum.

 

"Mie, Tudose mi se pare mult mai așezat, că din gura lui am auzit 'nu se poate introduce impozitul pe cifra de afaceri', din gura lui am auzit 'nu e nicio eficiență să impozităm suplimentar salariile mari', din gura lui am auzit 'nu merge cu impozitul global pe gospodării'. Deci, Tudose care…e șahist, pare a fi mult mai logic decât Dragnea, care recită poeziile de proastă calitate pe care i le-a dictat Vâlcov. Tudose pare mult mai ancorat în realități și mai dispus să-și asume. Înțelege ce se întâmplă", a declarat Băsescu, la B1TV.

 

Senatorul PMP a susținut că "nu este o creștere (economică n.r.) sănătoasă", ci una "bazată pe consum, nu pe investiții" și care "va plesni" dacă Mihai Tudose nu va lua măsuri, punctând că situația se va agrava în a doua parte anului 2018.

 

"Eu zic că în a doua parte a anului 2018. Este o evaluare personală (…) Dacă Tudose nu ia niște măsuri să stopeze umflarea cheltuielilor. (…). Noi am ajuns aproape la 9% cheltuieli cu salariile aparatului de stat. 9% din PIB. Este enorm, enorm", a susținut Băsescu.

 

În opinia sa, în curând, se va auzi următoarea formulare, respectiv "la fiecare zece salariați care pleacă mai angajăm unul".

 

În altă ordine de idei, Traian Băsescu a menționat că nu mai are nicio situație în care să fie "măcar suspect". El a spus că opt dosare s-au închis.

 

"S-a mai redeschis unul acum vreo trei luni și probabil că îl rezolvă procurorul, văzând că e o stupizenie, acea reclamație a vicepreședintelui Uniunii Arabilor din România, acel Năstase. Povestea e comică", a susținut Băsescu.

 

De asemenea, Traian Băsescu este de părere că  Laura Codruța Kovesi își va duce mandatul de procuror șef al DNA la final. "Da. Feelingul meu este că își termină mandatul", a conchis fostul șef al statului. 

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!