Baza de la Deveselu va fi operationala in toamna, sustine ministrul Apararii

0
5

Baza militara de la Deveselu – parte a scutului american antiracheta in Europa – va fi operationala in toamna acestui an, potrivit ministrului Apararii. Mircea Dusa a facut marti o vizita la baza amplasata in comuna din judetul Olt.

Dusa a aratat faptul ca lucrarile sunt in grafic: “Sigur, sunt lucrari care se refera in primul rand la reamenajarea si modernizarea pavilioanelor, realizarea elementelor de comanda si control, retele de apa, canalizare si termoficare si alte lucrari de amenajare, respectiv a aleilor de acces atat catre site, cat sis pre baza romaneasca, subunitate care va asigura protectia bazei”, a explicat ministrul Apararii, potrivit Agerpres.

Oficialul a evidentiat si cheltuielile pe care ministerul Apararii le are de facut pana in toamna.

MApN, in prima etapa pana in septembrie, a planificat sa cheltuiasca 47 de milioane de lei din bugetul propriu. Din acesti bani a fost cheltuita deja suma de 30 de milioane de lei, urmeaza sa realizam lucrarile pe care le avem planificate in aceasta perioada”, a mai spus Dusa.

In 3 mai 2011, presedintele Romaniei anunta public decizia Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) privind aprobarea amplasarii la Unitatea militara Deveselu (judetul Olt) a componentelor din Romania ale sistemului de aparare antiracheta.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!