Belgia: Cel putin trei morti, in urma unei operatiuni antiteroriste

0
9

Cel putin trei persoane au murit, joi, in urma unei interventii antiteroriste a fortelor speciale belgiene. Raidul i-a vizat pe membrii unei grupari teroriste, in Verviers, in estul Belgiei, potrivit Reuters, care citeaza postul tv RTBF, informeaza Mediafax.

Forţele speciale belgiene au intervenit, joi seară, într-o clădire din oraşul Verviers unde erau presupuşi membri ai unui grup terorist.

Trei persoane au murit în schimburile de focuri care au urmat, iar alţi suspecţi au fost reţinuţi, anunţă postul RTBF.

În zonă au fost auzite mai multe explozii şi schimburi de focuri.

"O operaţiune antiteroristă este în curs de desfăşurare", au anunţat surse guvernamentale belgiene. "Este vorba de membri ai unei organizaţii islamiste", au precizat sursele citate.

Suspecții ar fi făcut parte dintr-un grup ce ar fi avut intenția de a comite atentate în capitala Bruxelles, unde poliția a desfășurat de asemenea o vastă operațiune împotriva unor presupuși jihadiști reveniți din Siria.

Operațiunea de la Bruxelles a fost desfășurată de unitățile antitero ale poliției federale și a vizat un grup de jihadiști reveniți din Siria. Aceștia ar fi fost de mult timp sub supravegherea poliției. Locuințele lor au fost puse sub ascultare, iar înregistrările de convorbiri telefonice au arătat că suspecții aveau intenția de a comite atentate în capitala belgiană, în urma atacurilor de săptămâna trecută de la Paris, potrivit Agerpres.

Parchetul federal belgian va organiza o conferinţă de presă la ora 21.00.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!