Berlinul salută decizia CCR: E o şansă pentru statul de drept

0
4

Guvernul german a salutat miercuri, 22 august, decizia Curţii Constituţionale a României, calificând-o drept o "şansă" pentru statul de drept în această ţară, transmite Mediafax.

"Guvernul federal salută această decizie clară a Curţii Constituţionale române", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului german Steffen Seibert, în cadrul unei conferinţe de presă obişnuite, la Berlin.

 

Berlinul "aşteaptă de-acum ca (această decizie) să fie respectată de către toate părţile, lucru anunţat de către premierul  Ponta chiar înainte de (luarea) deciziei. Acum, el va fi judecat asupra actelor sale", a continuat Steffen Seibert.

"Capacitatea de funcţionare a instituţiilor politice, încrederea cetăţenilor români în democraţie şi respectarea statului de drept sunt restabilite.

Acesta este lucrul care interesează Uniunea Europeană , iar din punctul de vedere al Cancelariei (germane), decizia Curţii (Constituţionale române) oferă o şansă în acest sens", a adăugat purtătorul de cuvânt.

 

"Acum, în acord cu partenerii noştri europeni şi instituţiile UE, noi vom observa cum evoluează cu adevărat situaţia politică din România", a subliniat Seibert.

Încercarea de destituire a preşedintelui Băsescu, lansată de către coaliţia de centru-stânga aflată la putere, a provocat cea mai gravă criză politică din România în ultimii 23 de ani.