Bilantul cutremurului din Nepal: peste 4.000 de morti si 7.100 de raniti. MAE: 36 de romani au fost identificati in Nepal

0
5

La doua zile de la cutremurul de 7,9 grade produs sambata in Nepal, bilantul provizoriu a depasit 4.000 de morti si 7.100 de raniti. Seismul, de o forta foarte puternica, alaturi de replici si avalanse produse in munti, a fortat zeci de mii de oameni sa doarma noaptea pe strazi. La Bucuresti, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis identificarea altor sase cetateni romani in Nepal.

Bilantul actualizat intocmit de MAE, luni, la ora 18.00, este de 36 de cetateni romani identificati in Nepal, potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe.

Lista cetăţenilor români din Nepal este actualizată permanent în acord cu solicitările de asistenţă consulară recepţionate. În ceea ce priveşte situaţia persoanelor aflate pe versantul muntelui, au fost declanşate operaţiuni de evacuare cu elicoptere, acestea fiind în curs de desfăşurare. Referitor la situaţia celor 4 alpinişti români, se menține legătura permanentă cu reprezentantul Federației Române de Alpinism și Escaladă”, transmite MAE.

De cealalta parte, politia nepaleza a transmis noi cifre in urma cutremurului: peste 4.000 de oameni au fost ucisi, iar peste 7.100 au fost ranite ca urmare a seismului de 7,9 produs sambata, potrivit Associated Press, citata de Mediafax.

De asemenea, filiala nepaleza a organizatiei Caritas estimeaza o cifra de peste 6.000 de morti dupa cutremur, replici si avalanse, o situatie ce incepe sa aratate ca o adevarata catastrofa umanitara.

Un cutremur cu magnitudinea de 7,9 a avut loc sambata in Nepal, epicentrul fiind localizat la 80 de km de Kathmandu, capitala acestei tari, conform unor informatii furnizate de Institutul geologic al SUA. Este cel mai puternic cutremur inregistrat in aceasta regiune a lumii din 1934.

Un nou cutremur cu magnitudinea de 6,7 s-a produs duminică în Nepal, la o zi de la seismul devastator ce s-a soldat cu peste 2.000 de morți în regiune, a anunțat Institutul american de geofizică (USGS), relatează AFP.

Acest al doilea cutremur a lovit o zonă situată la nord-vest de Kathmandu, în apropiere de granița cu China, a precizat USGS. Replica a fost resimțită până în muntele Everest, potrivit alpiniștilor din zonă.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!