Biserica ortodoxa bulgara cere sa nu mai fie primiti refugiati: Modifica echilibrul etnic

0
12

Biserica Ortodoxă Bulgară le-a cerut autorităților să nu mai primească refugiați, “cu niciun chip”, problema acestora fiind în responsabilitatea celor care au creat-o, relatează site-ul Novinite.com.

Problema imigranților este necesar "să fie soluţionată de către cei care au creat-o; nu este drept ca poporul ortodox bulgar să plătească preţul dispariţiei noastre ca stat", spune Sinodul bulgar, într-un comunicat preluat de Mediafax.

"Noi considerăm că Guvernul nostru ar trebui să nu mai primească, cu niciun chip, alţi refugiaţi în ţara noastră. În ceea ce-i priveşte pe cei care se află deja aici, este corect ca noi, ca creştini ortodocşi şi ca societate, să-i îngrijim aşa cum putem şi atât cât ne permit resursele noastre insuficiente, dar nu şi pe alţii", a anunţat vineri Sinodul (cel mai înalt organism executiv) al Bisericii într-un comunicat.

În afară de problemele nevoilor materiale ale migranţilor şi solidarităţii cu oamenii care vin în ţară, afluxul "ridică întrebări despre stabilitatea şi existenţa statului bulgar, în principiu", apreciază conducerea bisericii.

Afluxul de migranţi ridică "de asemenea întrebarea în ce fel de context spiritual, în ce fel de mediu spiritual va trăi poporul bulgar ortodox, dacă acest aflux continuă până într-acolo încât să modifice echilibrul etnic actual pe teritoriul patriei noastre Bulgaria, pe care Dumnezeu a hărăzit-o poporului nostru ortodox să o locuiască", adaugă aceasta.

Sinodul îndemană totodată Guvernul de la Sofia să ceară urgent un "sfârşit al războaielor" în Orientul Mijloc şi Africa de Nord, în dialog cu "toate organizaţiile internaţionale" şi să ridice problema "toleranţei interreligioase" în ţări ca Egipt, Siria şi Irak.

"Noi considerăm că Guvernul bulgar ar trebui să-şi concentreze resursele de politică externă asupra opririi războaielor şi nu doar asupra solidarităţii, cu consecinţele continuării ei la nesfârşit", mai spune conducerea bisericii bulgare.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!