Blaga: Parlamentarii PDL vor fi prezenţi la plen, avem şapte absenţe, din care patru absolut motivate

0
3

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că speră ca la şedinţa Parlamentului în care va fi prezentată decizia CCR privind referendumul să fie cvorum, arătând că parlamentarii PDL vor fi prezenţi şi că sunt doar şapte absenţe, din care patru absolut motivate, relateaza Mediafax.

 

Întrebat înainte de şedinţa Colegiului Director al PDL dacă va fi cvorum la şedinţa Parlamentului, Blaga a spus: "Eu sper că da. Noi vom fi."

El a adăugat că sunt şapte absenţe în rândul parlamentarilor PDL, în acest moment, iar patru sunt absolut motivate şi că acest lucru va fi discutat la şedinţa grupurilor parlamentare de la ora 14.00.

 

Întrebat cum comentează încercarea PNL de a bloca revenirea lui Traian Băsescu la Cotroceni, Blaga a spus: "Eu cred că toţi trebuie să respectăm legile statului şi Constituţia. Astăzi (luni – n.r.) este convocat Parlamentul în sesiune extraordinară pentru a putea prezenta un judecător de la Curtea Constituţională decizia, şi atât".

Întrebat dacă PDL are susţinerea UDMR, Blaga a spus că nu a discutat cu cei de la UDMR, dar că aceştia în mod normal "s-au purtat întotdeauna regulamentar" şi nu vor fi probleme.

Colegiul Director al PDL s-a întrunit luni, la Palatul Parlamentului, pentru a discuta situaţia politică actuală.