Boc: Decizia CC este legală şi constituţională. Sper să pună capăt crizei politice

0
10

Fostul premier Emil Boc consideră că decizia Curţii Constituţionale privind referendumul este legală şi constituţională şi speră ca aceasta să ducă la normalizarea vieţii politice din România, transmite Mediafax.

 

"Decizia CCR este legală şi constituţională şi confirmă că în matematică 46,2 la sută nu poate fi transformat în 50,1 la sută. Sper ca decizia să pună capăt crizei politice, iar politicienii de la putere care au declanşat iresponsabil acest referendum să fi învăţat din această lecţie, iar principala lor preocupare să fie viaţa de zi cu zi a românilor şi problemele reale ale lor, şi nu cele care să vizeze ambiţiile şi orgoliile politice", a declarat, marţi, Emil Boc.

 

Fostul premier a spus că se aşteaptă ca în urma deciziei Curţii să fie o normalizare a vieţii politice din perspectiva interesului general.

 

 

"Stabilitatea economică a fost şubrezită în fiecare zi de criza politică. Uitaţi-vă la cursul leu-euro, la investiţiile străine din România, la creşterea economică, care este sub cea prognozată, toate se răsfrâng asupra vieţii de zi cu zi a românilor. Sper că va interveni o normalizare a relaţiilor politice şi va fi o coabitare instituţională şi constituţională între preşedinte şi majoritatea parlamentară, care este permisă de Constituţie", a spus Boc, citat de Mediafax.

Întrebat dacă Crin Antonescu va părăsi scena politică după rezultatul referendumului, Boc a spus că această decizie "este o chestiune de onoare".

"Onoarea e greu să o impui cuiva. Ea există sau nu există", a conchis Boc.

Curtea Constituţională a constatat, în hotărârea adoptată marţi, că procedura de organizare a referendumului a fost respectată, că nu s-a întrunit condiţia de cvorum pentru ca scrutinul să fie valabil şi menţionează că la data publicării deciziei în Monitorul Oficial Traian Băsescu îşi reia atribuţiile.