Bucuresti: Manifestatie in fata Ambasadei Frantei, in memoria victimelor atentatului din Paris

0
9

Aproximativ 200 de persoane au pastrat, sambata, un moment de reculegere in fata Ambasadei Frantei la Bucuresti, in memoria victimelor atentatelor din Paris. Manifestatia a fost organizata de Asociația Francaise Du Monde (Asociația Democratică a Francezilor Expatriați) potrivit Agerpres.

În jur de 200 de persoane au participat sâmbătă, în fața Ambasadei Franței la București, la o manifestare organizată de Asociația Francaise Du Monde (Asociația Democratică a Francezilor Expatriați) pentru a păstra un moment de reculegere și a condamna atentatele de la Paris.

"Am făcut această adunare să arătăm că suntem foarte șocați. Mi-a făcut mare plăcere că președintele comunității musulmane a venit și el să ne spună că nu este mesajul profetului ce s-a întâmplat și că sunt probabil niște instanțe care trag sforile. Suntem aici să arătăm că planul lor nu va reuși și că suntem uniți. Comunitatea franceză din mai multe partide, tendințe, religii este împreună și avem o speranță mare pentru viitor", a declarat președintele Asociației Francaise Du Monde, Serge Rameau.

La rândul său, ambasadorul Franței, Francois Saint-Paul, a mulțumit tuturor, francezi și români, pentru sprijinul și compasiunea lor pentru Franța în aceste zile.

"Avem astăzi o manifestare alături de ambasadă și aș vrea să mulțumesc din nou media din România și tuturor care sunt prezenți. Azi, putem să vedem că România este cu Franța în momente foarte dificile pentru noi, iar Franța a fost mereu cu România și pentru noi e foarte important. Aceasta ne demonstrează că împărțim valori comune, precum libertatea, toleranța și că libertatea nu poate fi asasinată", precizat diplomatul francez.

Și președintele Ligii Islamice și Culturale din România, Abu Al Ola Nagi Al-Ghithy, a condamnat atentatul terorist de la Paris, menționând că acesta "nu are nicio legătură cu religia".

"Condamnăm această acțiune sângeroasă. Suntem alături de poporul francez, de Franța, alături de familiile îndoliate și spunem că acest lucru este departe de orice gândire normală. Ne delimităm de astfel de acțiune. Nu are nicio legătură cu religia. Acest lucru a fost confirmat ieri seară de președintele Franței, în discursul lui", a afirmat președintele Ligii Islamice, stabilit în România de 27 de ani.

Sute de persoane, politicieni, diplomați acreditați la București, reprezentanții unor culte religioase, cetățeni au semnat sâmbătă, pentru a treia zi consecutiv, în cartea de condoleanțe deschisă în fața Ambasadei Franței, în memoria victimelor atentatului de la Paris.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!