Bucurestiul sesizeaza CE in privinta salariului minim din Germania

0
5

Romania a sesizat Comisia Europeana, alaturi de alte state, cu privire la obligativitatea salariului minim din Germania, potrivit Ziare.com.

Concret, guvernul german a decis ca salariul minim de 8,5 euro pe ora sa fie aplicat tuturor soferilor de camioane care tranziteaza aceasta tara, iar angajatorii straini ar putea fi amendati cu peste 30.000 de euro daca nu ofera acest salariu soferilor, potrivit Poland Radio.

Oficialii Comisiei Europene au cerut explicatii din partea autoritatilor germane, transmitand ca aceasta lege ar putea incalca legislatia Uniunii Europene, si au fost oferite 30 de zile pentru un raspuns in acest caz.

Pe langa Romania, celelalte tari care au sesizat CE cu privire la acest aspect sunt Polonia, care detine si postul de comisar european pentru Piete Interne, Ungaria, Tarile Baltice, precum si Marea Britanie.

Totodata, prim-ministrul polonez Ewa Kopacz a discutat telefonic cu cancelarul german Angela Merkel pe aceasta tema. In schimb, guvernul german a transmis ca aplicarea legii salariului minim este considerata permisibila sub actuala legislatie europeana.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!