Bulent Arinc, vicepremierul turc: Femeile n-ar trebui sa rada in public. Oamenii trebuie sa redescopere Coranul

0
6

Femeile nu ar trebui sa rada in public, a declarat vicepremierul turc Bulent Arinc, intr-un discurs in care s-a plans de "coruperea moravurilor" in Turcia. In cursul unei intruniri tinute cu ocazia sarbatorii musulmane Eid el-Fitr, pe 28 iulie, Arinc si-a descris idealul pentru castitatea barbatului musulman si a femeii musulmane, spunand ca amandoi ar trebui sa aiba un sentiment al rusinii si onoareirelateaza ziare.com

 

"Castitatea este foarte importanta, nu e doar un cuvant. Este o podoaba atat pentru femei, cat si pentru barbati. Femeia trebuia sa fie casta, la fel si barbatul. El nu trebuie sa fie un afemeiat, trebuie sa stea impreuna cu sotia lui, sa-si iubeasca copiii. Femeia trebuie sa stie ce este haram (bun, potrivit – n.red.) si ce nu.

 

Ea nu trebuie sa rada in public. Femeia nu trebuie sa aiba o atitudine care sa trezeasca pofta barbatilor si trebuie sa-si protejeze castitatea", a spus Arinc, adaugand ca oamenii au abandonat aceste valori in ziua de azi.
 

CITITI SITurcia BLOCHEAZA accesul la Google Plus

 

El a facut un apel catre oameni sa redescopere Coranul, adaugand ca a aparut o regresie pe taramul valorilor morale. "Unde sunt femeile noastre care isi coboara capul si isi intorc ochii in alta parte atunci cand ne uitam la chipul lor, devenind astfel simboluri ale castitatii?", s-a intrebat vicepremierul.
 

Arinc a sustinut ca anumite seriale de televiziune pentru tineri ii transforma pe acestia in dependenti de sex, acuzandu-i pe cei care abuzeaza de excitatia tinereasca prin televiziune, Internet, ziare sau in anumite locuri de educatie, cum ar fi universitatile.

 

El s-a plans si de consumerismul modern, referindu-se la numarul prea mare de masini si telefoane mobile pe care le au oamenii. "Femeile isi dau una alteia invitatii la masa in timp ce vorbesc la telefon. 'Si ce se mai intampla? Ce s-a intamplat cu sora Aishei? Cand e nunta?'. Nu vorbiti mai bine despre aceste lucruri fata in fata?", a spus vicepremierul. 

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!