Bulgaria leaga acceptarea cotei de refugiati de primirea in spatiul Schengen

0
10

Admiterea Bulgariei si Romaniei in Spatiul Schengen este parte a solutiei pentru depasirea crizei imigrantilor din UE, afirma vicepremierul bulgar Meglena Kuneva. Ministrul roman de Externe a sustinut de asemenea ca aderarea Romaniei la Schengen ar contribui la intarirea frontierelor UE.

 

"Admiterea Bulgariei si Romaniei in sistemul de libera circulatie Schengen este parte a ecuatiei securitatii comune a Uniunii Europene", afirma Meglena Kuneva, conform Mediafax.

 

"Fiind expusa valurilor de refugiati, dar si tara de tranzit in acelasi timp, Bulgaria este foarte interesata sa existe o politica la nivelul UE si sa adere la Zona Schengen", a subliniat vicepremierul bulgar. 

 

CITITI SI: Comisia paseaza aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen: Sa decida Consiliul European

 

Aderarea la Schengen este cu atat mai relevanta in acest moment, cand se discuta despre securitatea frontierelor externe ale Uniunii Europene, a subliniat Meglena Kuneva.

 

Miercuri, după ce Juncker a anunțat a anunțat programul și cotele, ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu, a declarat ca aderarea Romaniei la Schengen ar contribui la intarirea spatiului european: "Chestiunea migratiei este o chestiune extrem de sensibila, un dosar complicat care afecteaza capacitatea statelor membre de a se concentra pe alte chestiuni, dar aderarea Romaniei la spatiul Schengen, mai ales in aceste conditii in care spatiul Schengen este supus unor presiuni din punct de vedere securitar, al migratiei ar intari securitatea spatiului Schengen, ar aduce o contributie de fond in intarirea frontierelor europene. Avem nu doar drepturi, cat si obligatii, solidaritatea europeana trebuie sa functioneze in dublu sens. Nu este vorba de o conditionare, dar nu facem altceva decat sa subliniem apasat ca aderarea la Schengen a Romaniei mai ales in aceasta perioada in care este supus unor presiuni consistente nu ar face altceva decat sa intareasca acest spatiu si securitatea spatiului european in ansamblul sau."

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!